70% dintre clienții din nordul Bucureștiului caută apartamente cu 3-4 camere sau case pentru locuire

70% dintre clienții din nordul Bucureștiului caută apartamente cu 3-4 camere sau case pentru locuire

O analiză realizată de North Bucharest Investments, arată că apartamentele de 3-4 camere și casele sunt căutate de 70% dintre cei care vor să locuiască în zona de nord a Bucureștiului, iar 85% dintre cei care optează pentru o investiție care să le genereze câștiguri din închiriere sau revânzare, optează pentru 2 camere și garsoniere.

În zona de nord a Bucureștiului, 70% dintre clienți caută locuințe cu 3 și 4 camere sau case cu etaj, în zonele Pipera și Tunari. Cumpărători sunt în general familiile cu 1 sau 2 copii, care nu depind de mijloacele de transport în comun și sunt interesați de proprietăți care să aibă și terase sau balcoane spațioase. Aceste locuințe sunt solicitate la etaje intermediare, care oferă priveliști către zone liniștite.

Un alt segment important, reprezentat de 25% dintre clienții North Bucharest Investments, preferă apartamentele cu două camere. Familiile tinere și fără copii, sunt principalii clienți ai acestor categorii de imobile, care preferă locuințe la etaje superioare și aproape de mijloace de transport public, în special metrou, dar și de mall-uri, săli de sport și clinici medicale.

“Nordul Bucureștiului este cea mai căutată zonă pentru achizițiile imobiliare din categoria premium și lux, datorită diversității și atractivității ofertei. 70% dintre clienții noștri caută locuințe luminoase și spațioase, cu suprafețe între 75 și 150 de mp,” declară Andreea Nicolae, Director pentru relația cu clienții la North Bucharest Investments.

În ce privește cele mai solicitate locuințe în scop investițional, acestea sunt apartamentele cu două camere, cu suprafețe începând de la 52 mp (60% din cererea investitorilor), arată analiza North Bucharest Investments.

25% din cererea pentru investiții este pentru garsoniere – atât pentru închiriere pe termen lung, cât și pentru revânzarea acestora. Majoritatea clienților investitori caută studiourile pentru închiriere, datorită rentabilității oferite de acestea.

Apartamentele cu 3-4 camere și penthouse-urile sunt căutate de 15% din clienții care cumpără în scop investițional, care urmăresc închirierea pe termen lung în ansambluri premium.

La capitolul vânzări, North Bucharest Investments a înregistrat, în luna mai, 128 de tranzacții finalizate, comparativ cu 51 de unități vândute în luna similară a anului trecut.

Compania a înregistrat peste 400 de tranzacții imobiliare în 2023, în ansambluri rezidențiale noi din nordul capitalei. Doar în ultimul an, cifra de afaceri a companiei s-a dublat de la 20 de milioane de lei, la 42 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.