Afacerile PORR Construct au crescut în 2023 până la 344 de milioane de euro; la nivel global, grupul a realizat afaceri de 6,5 miliarde de euro

Afacerile PORR Construct au crescut în 2023 până la 344 de milioane de euro; la nivel global, grupul a realizat afaceri de 6,5 miliarde de euro

PORR Construct, filiala din România a grupului austriac, a obținut anul trecut afaceri de 344 de milioane de euro, potrivit ultimului raport publicat de companie.

La nivel global, PORR a realizat afaceri de 6,5 miliarde de euro, cea mai dinamică piață fiind cea austriacă, cu afaceri de 2,9 miliarde de euro, urmată de Germania cu 1,6 miliarde de euro și de Polonia, cu circa 1 miliard de euro.

În România, rezultatele sunt mai bune decât în 2022, când PORR Construct raporta o cifră de afaceri netă de 253 de milioane de euro. Constructorul are în prezent în jur de 1.400 de angajați în România, iar printre noile contracte semnate anul trecut se numără cele privind construirea de drumuri, un proiect de modernizare în Oradea și extinderea infrastructurii porturilor din Constanța și Giurgiu.

Raportul notează faptul că anul trecut a existat o diferență majoră între construcțiile de clădiri și ingineria civilă. În timp ce creșterea lunară pentru proiectele de inginerie civilă a fost de 3,4% la nivelul general al UE, față de 2022, în cazul construcțiilor de clădiri s-a raportat o scădere lunară de 0,3%, în principal din cauza construcțiilor rezidențiale, care au înregistrat un declin. Creșterea costurilor de construcție și a celor cu forța de muncă au pus, de asemenea, presiune asupra pieței, în ciuda faptului că cererea pentru locuințe s-a menținut ridicată.

“Mai mult de jumătate din veniturile din 2023 au provenit din ingineria civilă. Cele mai mari comenzi noi ale anului au fost, de asemenea, în acest domeniu. În frunte se află lotul de construcție H53 al Tunelului de bază Brenner – cel mai mare lot de construcție din istoria Austriei, cu o valoare totală a contractului de aproape 1 miliard de euro”, se arată în raport.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.