Clujenii de la Arhi Box ar urma să contureze un nou plan urbanistic pentru Centrul Civic al Brașovului. Actualele reglementări sunt din 2009

Clujenii de la Arhi Box ar urma să contureze un nou plan urbanistic pentru Centrul Civic al Brașovului. Actualele reglementări sunt din 2009

În toamna anului trecut, edilii brașoveni au început demersurile birocratice pentru actualizarea acestor reglementări, iar la începutul acestui an au solicitat o ofertă arhitecților clujeni de la Arhi Box. Inițial, firma a solicitat o sumă mai mare decât cea ofertată de Primărie, astfel că nu s-a mai încheiat o înțelegere, însă recent negocierile au fost reluate.

Astfel, în conformitate cu datele existente pe platforma de licitații electronice, contractul a fost semnat pe suma ofertată și în ianuarie de Primărie, respectiv de 252.100,84 lei fără TVA. Pe lângă întocmirea planului urbanistic propriu-zis, arhitecții vor trebui să întocmească și o serie de studii, de la cel geotehnic, la cel privind organizarea circulației și impactul traficului asupra zonei sau cel peisagistic. După ce va fi emis ordinul de începere a lucrărilor, angajații firmei vor avea un termen de 9 luni pentru a preda toate documentațiile solicitate, la care se adaugă și avizele aferente. Ordinul se va da abia după finalizarea etapei de colectare a datelor de analiză a teritoriului, în conformitate cu datele din caietul de sarcini.

PUZ-ul pentru perimetrul de 20 de hectare al Centrului Civic a fost aprobat în 2009, iar prelungirea sa în respectiva formă a fost anulată de instanță după ce unul dintre proprietarii de terenuri din zonă a acționat în instanță municipalitatea. De altfel, proiectanții vor trebui să ţină cont în conturarea noului PUZ și de o decizie a instanţelor de judecată din anul 2018, într-un proces prin care Primăria a fost obligată să respecte un contract de concesiune din anul 1993, în baza căruia în zonă ar urma să fie construită şi Catedrala „Înălţarea Domnului”.

Conform PUZ-ului aprobat în 2009, pentru Centrul Civic era propusă amenajarea a două zone cu funcțiune mixtă, respectiv de birouri, hotel și comerț. La vremea aprobării acestei documentații, printr-un amendament propus de un consilier local, a fost interzisă funcțiunea de locuințe. Prima zonă este propusă în partea de Sud-Vest a amplasamentului, la intersecțiile dintre str. M. Kogălniceanu şi b-dul. 15 Noiembrie. Regimul de înălţime pentru această zonă Parter+Mezanin+25 Etaje. A doua zonă este amplasată în partea Estică a zonei, iar regimul de înălţime este ceva mai mic, respectiv de Parter+Mezanin+10+14Etaje.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.