Compania de stat Active Conexe, rezultată în urma privatizării Automobile Craiova, pregătește în numele chiriașilor săi un proiect imobiliar cu depozite, restaurant, magazine, spații pentru birouri și teren de sport pe proprietatea sa din spatele complexului comercial Militari Shopping, din vestul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Active Conexe a fost înființată în 2012 de către compania americană Ford Motor Company și subsidiara acesteia Ford Capital, care s-au angajat să despindă activele conexe preluate prin contractul de privatizare odată cu fabrica Automobile Craiova. La acel moment, noua societate deținea Mecatim Timișoara și mai multe proprietăți imobiliare evaluate la 90 de milioane de lei.
Astăzi, în portofoliul companiei se mai află un depozit în Ișalnița (Dolj) și terenuri în Timișoara, Constanța, Almaj (Dolj) și Stupini (Brașov), plus un teren de 6,3 hectare amplasat pe bulevardul Iuliu Maniu, din Sectorul 6, între reprezentanțele auto Peugeot și BMW.
Pe o parcelă de 4,3 hectare din terenul deținut în București, Active Conexe pregătește acum imobile cu funcțiunea de birouri, depozitare, servicii, spații comerciale și spații pentru activități sportive și de agrement.
Mai exact, este gândită construirea a 5 hale de depozitare, a unui restaurant, un showroom, un magazin, cabinete de recuperare medicală, un pavilion administrativ cu birouri, iar o parte din teren se va amenaja ca spații de agrement.
Noile imobile vor dubla suprafața construcțiilor existente deja pe teren sau în curs de edificare, adică o hală metalică, un service auto și showroom și o spălătorie auto de tip self service. După implementarea noului plan se va ajunge la o suprafață totală desfășurată de 7.312 metri pătrați.
Sunt propuse a se amenaja la sol și 137 locuri de parcare pentru autovehicule și 9 locuri de parcare pentru autovehicule de mare tonaj/autocare.
„Societatea Active Conexe SA are calitatea de proprietar al terenului în discuție. Politica societății este aceea de a valorifica terenul (total sau parțial) prin închiriere.
Astfel, au rezultat o serie de contracte de locațiune cu diverși operatori economici. Întrucât aceștia, având domenii de activitate variate și proiecte în consecința activității desfășurate, au întâmpinat dificultăți în obținerea autorizațiilor de construcție din partea Primăriei Sector 6, s-a identificat soluția de a promova acest PUD.
Menționăm că investițiile ce urmează să se efectueze pe amplasamentul terenului aparțin exclusiv locatarilor și nu cunoaștem valoarea acestora, societatea noastră având doar calitate de locator în cadrul contractelor încheiate în relația cu aceștia“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei de stat.
În vecinătatea proiectului inițiat de Active Conexe, și omul de afaceri de origine turcă Mahmut Eskiocak, a cărui familie a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în ansamblurile Rotar Park Residence din cartierul bucureștean Militari, pregătește actele necesare extinderii complexului său angro de legume-fructe.
Planul Urbanistic de Detaliu al MAS Real Estate prevede extinderea Militari Shopping de la o suprafață desfășurată de circa 50.000 de metri pătrați și aproape 2.000 de locuri de parcare, până la o suprafață totală desfășurată de peste 370.000 de metri pătrați și circa 3.500 de locuri de parcare. Planul ar transforma complexul în cel mai mare mall din București, cu o suprafață peste cea a AFI Cotroceni.
Dezvoltatorii imobiliari au livrat anul trecut 11 proiecte de retail, totalizând aproximativ 215.000 de metri pătrați, un nivel record al ultimilor 7 ani, 60% din această suprafață reprezentând parcuri de retail, Craiova, Alba Iulia, Arad, București, Giurgiu, Vaslui fiind printre orașele care au beneficiat de astfel de investiții.
Intențiile de investiții pentru următorii cinci ani sunt de asemenea consistente, în condițiile în care proiecte cu o suprafață de peste 500.000 de metri pătrați se află în diverse stadii de planificare sau de construcție, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.
Stocul de spații de retail la nivel național se situa la finalul anului trecut la nivelul de 4,45 milioane de metri pătrați, din care 54% reprezintă facilități de tip mall, 40% parcuri de retail și 6% galerii comerciale.
Lasa un raspuns