Complexul lui Berlusconi din Sardinia, pus în vânzare la prețul de 500 de milioane de euro. Corriere della Sera: “Ar putea deveni AFACEREA SECOLULUI”

Complexul lui Berlusconi din Sardinia, pus în vânzare la prețul de 500 de milioane de euro. Corriere della Sera: “Ar putea deveni AFACEREA SECOLULUI”

“Villa Certosa”, complexul rezidențial de lux din Sardinia al fostului premier italian Silvio Berlusconi, un loc în care s-a întâlnit cu lideri de talie mondială, este pusă în vânzare la prețul de 500 de milioane de euro, ceea ce, conform presei italiene, ar putea fi ”afacerea secolului” în domeniul imobiliar.

Cei cinci copii ai lui Berlusconi, decedat în iunie 2023 la vârsta de 86 de ani, au convenit să vândă complexul de lux, iar tranzacția este gestionată de compania imobiliară Dils din Milano, afirmă surse citate de cotidianul Financial Times.

Directorul grupului Dils, Giuseppe Aitrano, a refuzat să facă vreun comentariu despre vânzarea complexului ”Villa Certosa”, la fel și familia Berlusconi.

Silvio Berlusconi, care a fost investitor imobiliar înainte de a deveni magnat media și politician, a cumpărat proprietatea de 110 hectare în zona ”Costa Smerlanda” din Sardinia în anii 1980 și a renovat-o în totalitate. Complexul are 68 de camere, acces direct la Marea Mediterană, numeroase piscine, terenuri de tenis, grădini care au o suprafață totală echivalând cu 80 de terenuri de fotbal și un amfiteatru. În acest complex, Berlusconi i-a găzduit la un moment dat pe fostul președinte american George W. Bush și pe fostul premier britanic Tony Blair.

Și președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a petrecut de nenumărate ori vacanțele la ”Villa Certosa” alături de Silvio Berlusconi, în perioada 2003-2010.

Printre persoanele care ar putea fi interesate de ofertă se numără miliardari din Emiratele Arabe Unite, din Arabia Saudită, India și Statele Unite.

Agenția Dils va contacta direct potențialii cumpărători, fără a exista o promovare publică a proprietății, iar vizionările încep în februarie.

Complexul ar putea atrage și interesul marilor rețele hoteliere internaționale. Conform evaluărilor din anul 2021, complexul ar avea valoarea de 260 de milioane de euro.

Corriere della Sera: ”Villa Certosa” este ”afacerea secolului” pentru grupul imobiliar Dils

Tranzacția cu ”Villa Certosa” ar putea fi ”afacerea secolului” pentru compania imobiliară milaneză Dils, notează cotidianul italian Corriere della Sera.

Publicația italiană subliniază că proprietatea ar putea atrage un ”premiu de popularitate” de 20% în plus față de valoarea estimată de 260 de milioane de euro, astfel că tranzacția ar putea fi de peste 300 de milioane de euro.

”Sunt puțini cei care și-ar permite o asemenea proprietate: unul dintre ei este antreprenorul Elon Musk, văzut de mai multe ori în Sardinia. În urmă cu câțiva ani, era vehiculată o ofertă din partea Emiratelor Arabe Unite de 450 de milioane de dolari, iar alta din partea Arabiei Saudite, iar Berlusconi ceruse 500 de milioane (…). Agenția Dils mizează pe faptul că prețurile sunt în creștere, iar tranzacția ar putea deveni afacerea imobiliară a secolului”, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.