Country Garden se așteaptă ca piața imobiliară din China să rămână slabă în 2024

Country Garden se așteaptă ca piața imobiliară din China să rămână slabă în 2024

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, estimează că piața imobiliară va rămâne slabă în 2024, iar compania ar putea să se confrunte cu provocări mai „severe”, potrivit Reuters.

Compania care a intrat în incapacitate de plată în octombrie 2023 se află printre dezvoltatorii afectați de criza din 2021. La o conferință anuală internă desfășurată luni, președintele Yang Huiyan a afirmat că piața nu s-a redresat așa cum se aștepta anul trecut și că se află încă într-un proces de revenire, conform contului oficial Weibo al firmei.

„Provocările cu care se va confruntă compania în acest an pot fi mai severe decât ne imaginăm; trebuie să reacționăm cu calm”, a declarat președintele Country Garden, Mo Bin.

Yang a spus că se așteaptă ca piața să „oscileze” în 2024. Livrarea de case rămâne principala prioritate în acest an, compania anticipând furnizarea a 480.000 de locuințe către cumpărători, cu 20% mai puțin decât cele 600.000 de unități livrate în 2023, cel mai mare volum din țară.

Președintele Country Garden a declarat în martie anul trecut că firma va închide toate afacerile secundare, cu excepția construcțiilor contractuale – proiecte de construcții pentru alte companii – și a afacerii sale de roboți de construcții, pentru a stimula marjele și pentru a reduce costurile. Country Garden a anunțat că a comercializat până acum 28 de tipuri de roboți și a livrat 2.890 de unități clienților.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.