Crosspoint Real Estate a intermediat tranzacții imobiliare de peste 35 milioane de euro anul trecut

Crosspoint Real Estate a intermediat tranzacții imobiliare de peste 35 milioane de euro anul trecut

România a atras anul trecut investiții ale imobilelor comerciale în valoare de aproximativ 500 milioane euro, cu 60% mai puțin față de 2022, în condițiile unui an dificil pentru piața imobiliară.

Potrivit companiei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, anul trecut s-au încheiat 23 tranzacții de investiții, cu o valoare medie de 21,5 milioane de euro. 10 dintre acestea, în valoare totală de peste 300 milioane de euro, au fost intermediate de agenții imobiliare, tranzacțiile directe totalizând puțin peste 185 milioane de euro. Crosspoint Real Estate a oferit consultanță în cazul a patru dintre aceste tranzacții, care au cumulat peste 35 milioane de euro.

În topul tranzacțiilor asistate de Crosspoint Real Estate se află un proiect de investiții realizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București pentru dezvoltarea cercetării genomice și pentru realizarea unui centru de învățământ medical. Acest proiect complex a presupus achiziționarea a două clădiri din București, cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro.

O altă tranzacție asistată de Crosspoint Real Estate, pe segmentul industrial, a vizat vânzarea unității de producție a SFC Solutions Automotive, un producător de profile de cauciuc pentru industria auto, către WDP, unul dintre cei mai mari jucători pe piața spațiilor industriale și logistice din România. Tranzacția de tip sale-and-leaseback, evaluată la 10 milioane de euro, reprezintă una din cele două tranzacții de investiții înregistrate în segmentul industrial în România în cursul anului 2023.

Crosspoint Real Estate a fost și consultant sell-side în procesul de vânzare a unui portofoliu de spații comerciale către un cumpărător local privat. Tot Crosspoint s-a ocupat și de tranzacția prin care producătorul de medicamente Biofarm a vândut, pentru aproximativ 5 milioane de euro, un teren amplasat în centrul Bucureștiului unui dezvoltator imobiliar.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.