Euro Vial Residence achiziționează șase hectare de teren în Constanța, într-o tranzacție de 6,5 milioane de euro

Euro Vial Residence achiziționează șase hectare de teren în Constanța, într-o tranzacție de 6,5 milioane de euro

Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori activi pe piața imobiliară regională din Constanța, a achiziționat un teren cu o suprafață de șase hectare amplasat în zona de nord a orașului Constanța, înspre Ovidiu, într-o tranzacție cu o valoare de 6,5 milioane de euro.

Pe terenul achiziționat urmează a fi dezvoltat un proiect mixt, prevăzut să cuprindă la final peste 800 de apartamente și case, un centru comercial de tip strip mall, care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, și multiple zone verzi, spații de servicii și magazine de dimensiuni mai reduse.

Întreaga suprafață de teren este parcelată în 12 loturi, compania urmând să demareze în perioada următoare lucrările de infrastructură generală pentru toate loturile, de la rețeaua de drumuri cu acces direct în Bulevardul Tomis, la racordarea la toate rețelele de utilități publice (canalizare, alimentare cu apă, energie și gaz), lucrări care vor necesita o investiție estimată la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Concomitent, Euro Vial se află în discuții cu un important operator de supermarketuri la nivel național pentru a deschide o unitate în cadrul strip mall-ului care va fi dezvoltat în cadrul proiectului. După finalizarea lucrărilor de infrastructură urmează să fie demarată și prima fază a proiectului rezidențial, care va include trei imobile cu șase etaje și un total de peste 200 de apartamente, spații comerciale la parterul blocurilor și locuri de parcare exterioare. Compania dorește de asemenea să inițieze negocieri cu potențiali parteneri, în vederea demarării concomitente a mai multor faze de dezvoltare a componentei rezidențiale din cadrul proiectului.

”Având în vedere dimensiunea terenului, vom dezvolta unul dintre cele mai ample proiecte rezidențiale din Constanța. Va fi un proiect mixt, cu multiple funcțiuni pentru viitorii săi locuitori, amplasat în zona de nord a orașului, cea mai căutată zonă atât de către constănțeni cât și de către investitorii din alte regiuni. În total, noul proiect va atrage o investiție de peste 50 de milioane de euro”, a declarat Virgil Lixandru, managing partner Euro Vial Residence.

Proiectul va fi amplasat în zona Palazul Mare din nordul Constanței, aflată în plină dezvoltare urbanistică și în apropierea Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat generalist din zona Dobrogei, a viitoarei școli private Spectrum, una dintre cele mai prestigioase instituții private de învățământ din oraș, și a unei clinici dermatologice.

Euro Vial Residence a finalizat trei proiecte rezidențiale în Mamaia – Sea ON și Lake ON – și în București – Forest ON, în zona Băneasa – cu un total de 604 apartamente, în urma unor investiții totale de 55 de milioane de euro.

Dezvoltatorul construiește în prezent alte două proiecte rezidențiale, Private Lake din Mamaia, cu livrare prevăzută pentru luna decembrie 2024 și unde jumătate dintre locuințe au fost vândute, și Labirint Residence în Constanța, ambele însumând 112 apartamente.

Compania a achiziționat și domeniul Clos des Colombes din 23 August – Olimp, una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.