Germina Agribusiness, deținută de SIF Muntenia, a vândut șase apartamente dintr-un proiect rezidențial din București care poartă semnătura arhitectului Dorin Ștefan

Germina Agribusiness, deținută de SIF Muntenia, a vândut șase apartamente dintr-un proiect rezidențial din București care poartă semnătura arhitectului Dorin Ștefan

Germina Agribusiness, deținută ded SIF Muntenia, a vândut șase apartamente într-un proiect rezidențial exclusivist din București, care poartă semnătura cunoscutului arhitect Ștefan Dorin. Prețul la care s-au vândut apartamentele, cu tot cu TVA, este de 1,05 milioane de euro.

„Societatea informează că, în conformitate cu Hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 30 august 2023, a fost finalizat procesul de vânzare pentru imobilele aflate în proprietatea Societății, compuse din șase apartamente situate la adresa din București, sector 2, Str. Mihai Eminescu nr. 218 – 222”.

Prețul tranzacției a fost de 1,05 milioane de euro, la care s-a adăugat și TVA. Suma ce a fost încasată integral la data semnării contractului de vânzare.

Cele șase apartamente vândute de Germina se află în proiectul Eminescu 220 și care poartă semnătura cunoscutului arhitect Dorin Ștefan.

Firma care a construit proiectul, dar nu a mai apucat să-l și finalizeze, Euro Smart Investment, a intrat în insolvență în 2012 cu datorii de 62 de milioane de lei. În 2015 intra în faliment, iar din 2013 și până în 2018 au fost vândute mai multe apartamente.

Imaginile Google Maps de acum șase arată blocul este înconjurat de gard, încă nelocuit.

Firma Euro Smart Investment îi avea printre asociați pe Maria Ioana Popovici, soţia lui Bogdan Popovici, un apropiat al lui Adrian Năstase. Popovici și Năstase au fost condamnaţi în dosarul Trofeul Calităţii. Ulterior, în 2015, firma a intrat în faliment, iar în 2019 procedura a fost închisă. Firma nu mai este astăzi activă fiscal, potrivit datelor consultate de Economica.net în platforma Termene.ro.

Raportul final al lichidatorului Euro Smart Investment arată că cele șase apartamente au fost vândute în 2013 pentru 1,89 milioane de euro cu TVA.

Germina Agribusiness încerca încă din 2019 să vândă aceste apartamente, însă cea mai mare ofertă primită de atunci a fost de 850.000 de euro, se arată într-un raport al companiei, care a primit în iulie 2023 o ofertă cu valoarea de 1,05 milioane de euro. Compania a decis vânzarea acestor apartamente, care potrivit raportului de evaluare realizat la începutul lui 2022, valorau 907.560 euro.

Germina este fosta SEMROM Muntenia, care comercializează semințe, este listată la Bursa de la București. Compania este deținută de SIF Muntenia în proporție de 90,68%, iar restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice și juridice.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.