Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare

Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare

Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență din 2016, fiind în reorganizare judiciară, a scos la vânzare o cabană de vânătoare din Gura Teghii (județul Buzău), cu 4,5 milioane lei.

Imobilul dispune și de un teren în suprafață de 9.643 mp, este concesionat de la primăria comunei.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integrați ai României, operând șase fabrici de îngrășăminte și peste 47.000 de ha de teren agricol. Deține și operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole și investește constant în turism și sport.

Grupul se află însă în insolvență, iar proprietarul Ioan Niculae, inițial dat în urmărire după ce a plecat în Italia, a fost arestat în luna februarie 2021. El a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcționari publici și înalți demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

În timp, Interagro a scos la vânzare mai multe active.

La finele anului 2020, Profit.ro a anunțat că Interagro a scos la vânzare și un pachet de acțiuni reprezentând 66,46% din capitalul social al Interagro Transporturi SRL, companie cu afaceri de 6,66 milioane de lei în 2019. Valoarea pachetului de acțiuni a fost stabilită la 21,38 milioane de lei, fără TVA.

De asemenea, Hotelul Inter din stațiunea Venus a fost cumpărat de familia Becali, fiind revândut la scurt timp.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.