Jared Kushner anunță planuri de investiții în proprietăți imobiliare de lux în Serbia și Albania

Jared Kushner anunță planuri de investiții în proprietăți imobiliare de lux în Serbia și Albania

Jared Kushner, ginerele fostului președinte american Donald Trump, a dezvăluit planuri de investiții în proprietăți imobiliare de lux în Serbia și Albania. Potrivit New York Times, Kushner intenționează să se implice în dezvoltarea unor complexe imobiliare exclusiviste, inclusiv în sediul vechi al fostului cartier general al armatei iugoslave.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Kushner a prezentat câteva imagini ale proiectelor de dezvoltare pentru coasta albaneză și centrul Belgradului. Această mișcare a stârnit interesul și discuțiile în mediul politic sârb, mai ales că există informații că guvernul sârb ar urma să semneze un memorandum de înțelegere cu două firme asociate cu familia lui Kushner.

Deputatul opoziției verzi, Aleksandar Jovanovic, a dezvăluit că guvernul ar intenționa să cedeze fostul sediu al armatei pentru o perioadă de 100 de ani, fără costuri. Acest lucru a ridicat semne de întrebare în Serbia, mai ales că sediul a fost bombardat de mai multe ori în timpul campaniei aeriene a NATO din 1999.

Planul lui Kushner și a asociatului său, Richard Grenell, fost director interimar al serviciilor de informații, vizează construirea unui hotel de lux, 1.500 de unități rezidențiale și un muzeu în fosta locație militară. În Albania, proiectul include transformarea insulei Sazan într-o destinație turistică de lux, un loc care odinioară găzduia o bază militară secretă comunistă.

Cu toate acestea, Ministerul albanez al Turismului a subliniat că planul lui Kushner va fi supus unor etape riguroase de examinare înainte de a fi aprobat. Această inițiativă ar putea aduce schimbări semnificative pe piața imobiliară din regiune și ar putea contribui la dezvoltarea turistică și economică a Serbiei și Albaniei.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.