La Cocoș a închiriat 10.000 mp în cadrul Brintex din Brașov, unde va deschide al patrulea hipermarket din țară

La Cocoș a închiriat 10.000 mp în cadrul Brintex din Brașov, unde va deschide al patrulea hipermarket din țară

Rețeaua locală de retail La Cocoș se extinde în Brașov cu al patrulea hipermarket din țară, într-o tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Noul magazin va ocupa o suprafață de aproximativ 10.000 mp în complexul comercial Brintex-Brașov, din cartierul Bartolomeu. Magazinul din Brașov este prima unitate anunțată oficial, ca parte a planului de dezvoltare a rețelei La Cocoș, ce prevede deschiderea a încă cinci magazine noi în 2024 și 2025.

Supermarket La Cocoș este primul independent din sectorul alimentar din România care a realizat vânzări de aproximativ 1 miliard de lei în anul 2023 cu cele trei hipermarketuri, două în Ploiești și unul în București.

Brintex Discount Shopping Center, care include 200 de magazine integral închiriate, a trecut de curând printr-un proces de remodelare, iar numărul de vizitatori zilnici, care în prezent este de 5.000 de persoane, este estimat să crească după deschiderea noului hipermarket.

”Piața de retail alimentar este o piață extrem de competitivă, prin prezența marilor rețele internaționale, dar și cu afaceri locale, care au reușit să se impună ca jucători importanți”, a declarat Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox.

La Cocoș este un concept nou în piața din România, ce oferă clienților trei niveluri de prețuri în funcție de cantitatea achiziționată. Aceste magazine își desfășoară activitatea pe suprafețe mari, având la vânzare aproximativ 12.000 de produse din țara noastră.

Primul magazin a fost inaugurat în 2014 în Ploiești. După mai mulți ani de creștere, în anul 2019 a ajuns la vânzări de 54,4 milioane de euro doar cu magazinul din Ploiești, care avea la vremea respectivă o suprafață de 3.950 mp. A urmat apoi extinderea la București în noiembrie 2020, în incinta Vitantis Shopping Center, cu o suprafață de aproximativ 11.400 mp, iar în 2023, a fost inaugurată cea de-a treia unitate, tot în Ploiești, cu o suprafață de vânzare de aproximativ 13.000 mp.

Departamentul de retail al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat anul trecut 26 de tranzacții de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară în 2023, pentru clienți precum Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.