Lion Capital vinde din deţinerile imobiliare

Lion Capital vinde din deţinerile imobiliare

Lion Capital, fosta SIF Banat-Crişana, a vândut sau a semnat promisiuni de vânzare pentru o serie de active imobiliare din portofoliu, după cum se arată în raportările publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Consiliul de Administraţie al SIFI Cluj Retail, societate deţinută de SIFI Imobiliare, a semnat în data de 12 martie o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare a tuturor imobilelor şi mijloacelor fixe pe care le deţine, pentru preţul de 24,38 milioane de euro (exclusiv TVA), tranzacţia fiind condiţionată de aprobarea acţionarilor, adică până la urmă de Lion Capital.

Conform ultimului raport anual al SIFI Imobiliare, SIFI Cluj Retail deţine imobile situate în Cluj-Napoca a căror suprafaţă totală este de 18.218 metri pătraţi, gradul de ocupare la sfarşitul anului fiind de 96%. “Societatea intenţionează dezvoltarea unui proiect imobiliar, al cărui plan urbanistic zonal a fost aprobat în luna mai a anului 2021”, se mai menţiona în raport.

Tot în data de 12 martie, SIFI Imobiliare a semnat documentele tranzacţiei prin care a vândut toate cele 59.940 de părţi sociale deţinute la societatea SIFI BH Retail Oradea, reprezentând 99,9% din capitalul social al acesteia pentru suma de 9,49 milioane de euro şi 0,47 milioane lei. Până la publicarea raportului, SIFI Imobiliare încasase suma de 27,9 milioane de lei, potrivit documentelor de la BVB.

“Societatea deţine imobile situate în Oradea şi în împrejurimi, a căror suprafaţă totală disponibilă pentru închiriere este de aproximativ 12.000 mp, gradul de ocupare la sfarşitul anului fiind de 87%”, conform raportului SIFI Imobiliare.

SIFI Imobiliare este contralată în proporţie de 99,99% de Lion Capital. În anul 2020, cineva umfla Activul Net al ceea ce pe atunci era SIF-Banat Crişana cu sume de sute de milioane sau chiar un miliard de lei, prin tranzacţii sporadice de câteva sute de lei, cu câte o acţiune SIFI Imobiliare. În ultimii aproape patru ani nu s-a realizat nicio tranzacţie cu acţiuni SIFI, societate care conform datelor de pe site-ul BVB are o capitalizare de 2,3 miliarde lei.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.