Liviu Tudor își mărește portofoliul de terenuri în zona de Vest a Bucureștiului cu o nouă achiziție

Liviu Tudor își mărește portofoliul de terenuri în zona de Vest a Bucureștiului cu o nouă achiziție

I.D. Real Estate, deținută de Liviu Tudor (91,285%) și Prefabricate Vest S.A. (8,715%) cumpără trei parcele de teren cu o suprafață totală de 30.000 de mp de la firma Stizo Invest, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial și consultate de Economica.net.

Acționarii Stizo Invest, care închiriază spații de birouri și de depozitare, au aprobat încă din octombrie 2023 prețul de 75 de euro/mp, potrivit datelor Economica.net. Prețul total pentru cele trei terenuri pe de Preciziei 9B este de 2,26 de milioane de euro. TVA se va aplica prin mecanismul taxării inverse.

Este o nouă achiziție pe care omul de afaceri o face în zonă. Parcelele achiziționate se află în spatele platformei Inscut, cumpărată în urmă cu trei ani cu 3 milioane de euro de la grecii de la Aktok. Tot în 2021 a fost cumpărat și terenul de 6,3 hectare al fostei fabrici de saltele Victoria, teren care se află chiar lângă clădirile de birouri construite de Liviu Tudor.

Acționarii Stizo erau la data de 18 decembrie 2023: Maria Ene (24,318%), Cezar Drăgoi (13,236%), Răzvan-Liviu Paponi (12,437%), Ioana Cezara Drăgoi (12,289%), Cristian Paponi (3,119%), Tudor Popescu (1,225%) și Mădălina Cristina Burlan (0,761%).

Liviu Tudor este unul dintre cei mai mari propriteari români de clădiri de birouri de pe piața locală și deține în zona Preciziei clădirile de birouri West Gate Business District și complexul studențesc West Gate, dar și clădiri de birouri în zona de nord a Capitalei. În total, portofoliul companiei Genenis Property, cea care administrează clădirile, depășește 150.000 de mp.

Arhitecții de la compania americană Epstein au realizat în urmă cu câțiva ani un studiu de caz pentru terenurile lui Liviu Tudor din această zonă, un proiect arhitectural spectaculos, despre care Liviu Tudor spunea la momentul respectiv că este un concept teoretic și nu există planuri concrete pentru implementarea lui în perioada următoare.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.