LVMH își extinde imperiul prin achiziția unui bistro vechi de 100 de ani din Paris

LVMH își extinde imperiul prin achiziția unui bistro vechi de 100 de ani din Paris

Conglomeratul francez de lux LVMH, deținut de cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a achiziționat micul bistro Chez L’ami Louis, un restaurant vechi de 100 de ani din centrul Parisului, descris de LVMH drept o „autentică bijuterie pariziană”.

Astfel, micul bistro se adaugă imperiului de branduri de modă, producători de bijuterii și hoteluri deținute de LVMH, anunță CNN.

„LVMH va depune eforturi pentru a păstra caracterul unic și identitatea de familie a restaurantului și va continua să-i susțină savoir-fare-ul și expertiza franceză”, se arată într-un comunicat de presă. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Bistroul clasic, renumit pentru puiul fript, cartofi prăjiți subțiri și crocanți și farfuriile cu melci, a ospătat, printre alții, celebrități precum Bill Clinton, Martin Scorsese, David și Victoria Beckham.

Arnault, care a luat și el masa la restaurantul parizian, este pasionat de păstrarea „identității și expresiei culturale a orașului”.

Conglomeratul francez investește nu doar în industria ospitalității, în hoteluri, restaurante și trenuri de lux, ci și în imobiliare comerciale, din New York, Paris sau, mai recent, Miami Design District, fie direct, fie prin intermediul societății sale de capital privat, L Catterton.

Anul trecut, investițiile LVMH în imobiliare au crescut, iar proprietarul Christian Dior a stabilit un nou record pentru investițiile sale imobiliare, care au atins aproximativ 2,45 miliarde de euro, potrivit yahoo.finance.

În România, gigantul LVMH este acționar la unul dintre cei mai mari producători de genţi şi pantofi de pe plan local, compania Somarest din Cisnădie, județul Sibiu. Producătorul, prezent pe piață de peste 20 de ani, are peste 900 de salariaţi şi a obținut afaceri de peste 350 milioane de lei în anul 2023, arată platforma Termene.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.