M Core, care a achiziționat parcurile de retail ale Mitiska REIM din România, își va gestiona portofoliul alături de Square 7 Properties

M Core, care a achiziționat parcurile de retail ale Mitiska REIM din România, își va gestiona portofoliul alături de Square 7 Properties

Grupul britanic imobiliar M Core, care a achiziţionat la finalul anului trecut cele 25 de parcuri de retail ale Mitiska REIM din România, într-o tranzacţie de aproape 219 milioane de euro, a anunțat lansarea unui joint venture strategic cu Square 7 Properties, pentru managementul portofoliului de pe plan local.

Inițiatorii acestuia sunt Sebastian Macdonald-Hall și James Fife, în calitate de Co-CEO ai M Core România, și Clemens Petschnikar, CEO al Square 7 Properties.

De fapt, Square 7 Properties este compania de dezvoltare imobiliară care a fost partenerul de ţară pentru România și în cazul fondului de investiţii de origine belgiană Mitiska REIM.

Platforma „Square 7, part of M Core” se va ocupa de gestionarea activelor și facility management, contabilitate, închirierea și dezvoltarea proprietăților, fiind condusă de unul dintre cei mai experimentați profesioniști ai industriei imobiliare din România, Clemens Petschnikar, cu peste douăzeci de ani de expertiză în managementul dezvoltării imobiliare de retail.

Proprietățile vor trece printr-un proces de rebranding sub umbrela M Park, destinat parcurilor și proprietăților de retail de dimensiuni medii, cu spații închiriabile de până la 20.000 mp.

„Poziționat strategic în orașe mai mici și mijlocii, fiecare M Park deservește o zonă de cel puțin 300.000 de persoane, pe o distanță de 30 de minute de mers cu mașina. Mixul de chiriași al M Park este format din magazine ancoră, alături de furnizori locali de servicii și operatori food”, arată compania.

Portofoliul M Core este în prezent format din 73 de active M Park în România și Polonia.

M Core, care cuprinde LCP, Sheet Anchor, Evolve Estates și Proudreed, are la nivel global un portofoliu de active de 5,3 miliarde de lire sterline și aproape 500 de angajați în toată Europa.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.