One United Properties a atras în acționariat investitori din SUA și bănci globale la cea mai recentă vânzare de acțiuni

One United Properties a atras în acționariat investitori din SUA și bănci globale la cea mai recentă vânzare de acțiuni

Dezvoltatorul One United Properties are în dezvoltare în jur de 3.500 de unități locative în București, dintre care 75% sunt deja vândute sau pre-contractate, potrivit lui Victor Căpitanu, cofondator al companiei.

Căpitanu a precizat, la finalul întâlnirii AGA din 25 aprilie, că procesul de achiziția a acțiunilor la Bursa de Valori București (BVB) este birocratic pentru străini, care trebuie mai întâi să-și deschidă un cont la un broker din România.

De curând, cei patru acționari semnificativi ai companiei, Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu, Claudio Cisullo și Marius Diaconu au vândut în jur de 234 milioane de acțiuni, prin companiile lor, către 60 de investitori instituționali locali și internaționali în cadrul unui proces accelerat (accelerated bookbuild – ABB). Capitalul obținut va fi folosit în următoarea majorare de capital a companiei și „nu pentru a se îmbogăți”, după cum a punctat și Claudio Cisullo, preşedintele consiliului de administraţie al One United Properties.

Potrivit lui Căpitanu, în cadrul acestui ABB a existat o cerere de „20 milioane euro din partea unor investitori care nu au putut subscrie, pentru că nu au putut deschide cont atât de repede.”

Compania a avut solicitări din partea unor fonduri de pensii, din țară și internaționale, care doreau să devină acționari la One United Properties, datorită stabilității oferite de dezvoltările sale imobiliare. Printre aceștia se numără inclusiv investitori americani și bănci cu amprentă globală, a spus Victor Căpitanu.

Claudio Cisullo a precizat că a avea o bază mai largă de investitori „este un lucru bun pentru companie, pentru a avea o lichiditate mai bună”, iar procedeul ABB a fost de preferat, față de cealaltă opțiune, majorarea de capital, care „ar fi durat foarte mult”.

Listarea la Bursă a fost benefică pentru One, a mai spus Căpitanu, în ciuda procesului mai birocratic de tranzacționare, deoarece până acum s-a reușit atragerea a 175 de milioane de euro prin intermediul bursei, „ceea ce este valoros pentru dezvoltarea companiei și ar fi fost mai greu de realizat dacă aceasta nu ar fi fost listată.”

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.