Compania Flavus Investiții, care a achiziționat activele fostei fabrici Tractorul în anul 2007, a derulat mai multe investiții pe fosta platformă industrială ce au vizat atât revitalizarea unor vechi halele, cât și construcția unor noi spații de birouri. În ianuarie 2019, a început demersurile urbanistice pentru a amenaja în acest perimetru, pe o suprafață de peste 16.000 mp, și o zonă de agrement cu terenuri de sport în aer liber și o sală de sport. Documentul urbanistic, care stabilea condițiile pentru derularea unei astfel de investiții a avut o valabilitate de doi ani, iar în 2020, a obținut un nou certificat de urbanism, cu o valabilitate de doi ani.
Apoi, investitorii, respectiv Flavus Investiții și Ascenta Management, au continuat procedura birocratică de avizare a lucrărilor, însă Primăria nu le-a mai emis avizele Comisiei de Circulație și ale Comisiei de Amenajarea Teritoriului și Urbanism solicitate în baza respectivelor certificate de urbanism, ca să poată derula proiectul. Astfel, cele două companii s-au adresat instanței de judecată, respectiv Tribunalului Brașov, care le-a emis o sentință favorabilă în ianuarie anul trecut, care nu era însă definitivă. „Obliga pârâtii să emită Avizul Comisiei de Circulaţie si Avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, necesare pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire pentru construire zonă de agrement-amenajare spaţii verzi, alei pietonale, parcare, terenuri de sport în aer liber şi construire unitate cazare pentru sportivi, pe terenul actualmente identificat in Cartea Funciara nr.166628 Braşov, la Al cu număr cadastral 166628, teren intravilan in suprafaţa de 16.641 mp potrivit Certificatului de Urbanism nr. 173/16.01.2020 si pe cale de consecinta: Obliga pârâtul Primarul Municipiului Braşov să emită Autorizaţia de Construire pentru obiectivul „zonă de agrement-amenajare spaţii verzi, alei pietonaie, parcare, terenuri de sport în aer liber şi unitate cazare pentru sportivi”, pe terenul actualmente identificat in Cartea Funciara nr.166628 Braşov, la Al cu număr cadastral 166628, teren intravilan in suprafaţa de 16.641 mp, potrivit Certificatului de Urbanism nr. 173/16.01.2020”, se preciza în decizia Tribunalului Brașov.
Primăria a făcut recurs, iar, ieri, Curtea de Apel Brașov a dat o sentință definitivă prin care respinge contestația Primăriei Brașov și obligă municipalitatea la plata cheltuielilor de judecată celor doi pârâți. „Respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorii Primarul Municipiului Braşov şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Braşov („UAT Mun. Braşov”) împotriva deciziei nr. 738/R/2023 pronunţată la data de 22.11.2023 de către Curtea de Apel Braşov- SCAF, în dosarul nr. 1201/62/2022. Obligă contestatorii Primarul Municipiului Braşov şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Braşov, în solidar, la plata sumei de 2.960,78 lei către intimatul Flavus Investiţii SRL şi a sumei de 2.960,78 lei către intimata Ascenta Management SRL cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”, este soluția pe scurt a Curții de Apel Brașov.
Remintim că și luna trecută, Primăria Brașov a pierdut un proces cu dezvoltatorul Isaran. În acest caz, a fost obligată la emiterea avizului de Circulație pentru ansamblul rezidențial propus pe strada Ciobanului.
Lasa un raspuns