Primăria Municipiului București a deschis un nou șantier de consolidare pentru o clădire rezidențială, un imobil cu 90 de apartamente, monument istoric din strada Boteanu.
Valoarea totală a proiectului este de 55,3 milioane lei, din care 36,5 milioane lei fonduri din PNRR, anunță primarul Nicușor Dan.
În prezent, sunt cinci șantiere deschise, iar lucrările “sunt în grafic”, potrivit primarului. Este vorba despre blocurile din str. Baltagului nr. 17, Blănari nr. 14, Bărăției 50, Hanul Solacolu – Calea Moșilor nr.134-134 A și clădirea din strada Boteanu 3A – 3B.
“La Hanul Solacolu, ne-am propus ca până în luna noiembrie să finalizăm lucrările de punere în siguranță de la strada principală, astfel încât să eliberăm linia tramvaiului 21 care în prezent circulă cu macaz”, a declarat Nicușor Dan.
El a precizat că, până la finalul anului, se vor deschide alte șapte șantiere de consolidări pentru imobile la care Primăria se află în stadiu avansat cu documentele. Iar pentru alte șapte clădiri începute în mandatul trecut, Primăria este în discuții cu fosta Companie Municipală de Consolidări pentru preluarea documentelor.
Totodată, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a recepționat expertiza tehnică a imobilului ARO, unde funcționa cinematograful Patria. Imobilul este alcătuit din patru corpuri de clădire, cu regimuri de înălțime diferite, plus clădirea care adăpostește sala cinema Patria.
Expertizarea tehnică a clădirii blocului, care a încadrat imobilul în clasa I de Risc Seismic, s-a realizat cu echipamente digitale moderne, prin scanare laser 3D, dronă aeriană pentru colectare de date și software de proiectare și reprezentare tip BIM (Building Information Modelling).
Următoarea etapă în procesul de consolidare a blocului ARO-Patria este acela de înscriere în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării.
Construit în 1935, Blocul ARO – Patria este o clădire emblematică pentru arhitectura modernă din perioada interbelică și pentru soluția structurală a sălii de cinematograf, revoluționară pentru acea dată. A fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.
Lasa un raspuns