Scor VEKTOR by ARIR de 10 pentru doua din companiile imobiliare listate la Bursa de Valori Bucuresti: Impact si ONE

Scor VEKTOR by ARIR de 10 pentru doua din companiile imobiliare listate la Bursa de Valori Bucuresti: Impact si ONE

Astazi, in cadrul unui eveniment organizat la Bursa de Valori Bucuresti, au fost prezentate noile scoruri VEKTOR by ARIR pentru anul 2023.

Companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti primesc anual un scor care reflecta modul de comunicare al companiilor listate cu investitorii. Astfel, pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti de pe piata principala, criteriile dupa care se calculeaza scorul VEKTOR sunt: conferinte dedicate rezultatelor financiare, acces egal pentru investitori la conferinte – rezultate financiare, inregistrare sau transcript teleconferinte, teleconferinte rezultate financiare bilingve, rezultate financiare usor de procesat, raportare non-financiara conform standardelor, prezentarea detaliata a conducerii, politici de remunerare si dividende, evenimente dedicate investitorilor si prezentare dedicata investitorilor.

Pentru piata AeRO (piata secundara a Bursei de Valori Bucuresti), criterile de calcul ale scorului VEKTOR by ARIR sunt: date de contact IR, prezentare bilingva, raportari financiare trimestriale, comunicate de presa pentru rezultatele financiare, utilizarea instrumentelor digitale pentru rezultate financiare, conferinte sau teleconferinte cu investitorii, rezultate financiare in format usor de procesat, sectiune de guvernanta corporativa, politica de remunerare, politica de dividende si acces prin mijloace electronice la AGA.

Pentru piata principala a Bursei de Valori Bucuresti au fost evaluate 80 de companii listate. Pentru piata secundara a Bursei de Valori Bucuresti – AeRO, au fost evaluate 38 de companii.

Media indicatorului VEKTOR by ARIR pentru toate companiile din Piata Principala este 4 (4,3 in 2022), iar a companiilor din categoria Premium este de 7,8 (8,5 in 2022), rezultate in scadere la nivel de piata vin urmare a revizuirii metodologiei. In ceea ce priveste companiile din indicele BET, media indicatorului VEKTOR by ARIR pentru aceste companii este 9,1 (9,4 in 2022), in usoara scadere fata de evaluarea precedenta.

Pe piata principala, companiile din sectorul imobiliar care au primit scorul 10 VEKTOR by ARIR, au fost: IMPACT si ONE United Properties.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.