Singurul cartier din București unde prețul mediu pentru apartamentele cu două camere a scăzut sub 60.000 de euro în ianuarie

Singurul cartier din București unde prețul mediu pentru apartamentele cu două camere a scăzut sub 60.000 de euro în ianuarie

Prima lună din an a venit cu ușoare creșteri de preț pentru apartamentele cu două camere din București față de aceeași lună din 2022. În unele cartiere prețurile sunt la fel ca și acum un an și doar într-o singură zonă media a scăzut sub pragul psihologic de 60.000 de euro.

58.200 de euro a fost prețul mediu cerut de proprietari pentru locuințele de două camere din zona Rahova-Sebastian din București în luna ianuarie a acestui. Față de acum un an, când prețul mediu a fost de 64.700 scăderea este de 10%, potrivit datelor portalului Anunțul.ro, analizate de Economica.net.

Dacă ne uităm la prețurile medii pentru apartamente pentru întreg anul 2023, media din nicio zonă nu era sub pragul de 60.000 de euro.

Prețuri medii cerute de proprietarii de apartamente sub 70.000 de euro sunt în cartierele Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea, Grivița-Gara de Nord și Pantelimon.

Unde sunt cele mai scumpe apartamente

La polul opus, cele mai mari prețuri sunt pentru apartamentele din zona Unirii, acolo unde proprietarii cer în medie 118.000 de euro.

Cea mai mare scădere de preț înregistrată în ianuarie față de aceeași lună din 2022 s-a observat pentru zona Ștefan cel Mare – Tei, acolo unde media s-a redus cu 12%. Astfel, în ianuarie anul acesta, proprietarii cereau în medie 72.600 de euro pentru un apartament cu două camere, în timp ce în ianuarie 2023, prețul mediu cerut a fost de 83.000 de euro.

Doar într-o singură zonă s-a mai observat o scădere a prețului mediu cerut, de doar minus 1%, în Tineretului-Timpuri Noi.

În ceea ce privește creșterile, cea mai mare a fost pentru locuințele din zona Moșilor, cu un plus de 16% față de ianuarie 2023. Apartamentele din Pantelimon și Iancului-Mihai Bravu sunt și ele mai scumpe în anunțuri cu 11%.

Un avans de 8% s-a observat și pentru apartamentele din zonele Titan-Dristor și Grivița-Gara de Nord.

Cifrele complete pot fi vizualizate în infograficul interactiv de mai jos.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.