Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România

Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România

Sorin Ioan Blaga a demisionat din funcția de CEO al dezvoltatorului imobiliar Liebrecht & wooD România după opt ani în care a ocupat această poziție. Compania a renunțat la funcția de director executiv în România.

Sorin Ioan Blaga are peste 20 de ani de experiență în marketing și comunicare. A fost director de marketing la Philip Morris România și Bulgaria, iar apoi la Adevărul Holding. A fost, de asemenea, vice-președinte Marketing, Comunicare și Corporate Affairs la grupul Rompetrol. Este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

„Nu mai ocup funcția de CEO la Liebrecht & wooD România. Decizia am luat-o din motive personale, chiar dacă mi-a fost greu să mă despart de proiecte și de colegi“, a declarat, pentru Profit.ro, Sorin Ioan Blaga.

Principalul proiect în dezvoltare al Liebrecht & wooD, pe care Sorin Ioan Blaga îl coordona, este ansamblul rezidențial Liziera de Lac din Frumușani, în sud-estul Bucureștiului. Prima fază a proiectului a însemnat construcția a 94 de case, o investiție cumulată de 44,3 milioane euro. Planul companiei este să construiască până la 3.500 de case în următorii 10 ani pe terenul de 160 de hectare comasat în această zonă.

„În ultimele luni, Liebrecht & wooD România a trecut printr-un proces de restructurare care a condus către anumite schimbări în echipa sa. Prin urmare, domnul Sorin Blaga nu mai face parte din echipa locală și nu a fost înlocuit în fosta funcție deținută. În prezent și în viitor, managementul internațional și local al companiei se ocupă de și supraveghează toate activitățile proiectelor dezvoltate local”, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Liebrecht & wooD România.

Pe siteul companiei mai figurează doar poziția de CEO în Polonia, ocupată de Magdalena Bartkiewicz-Podoba.

Belgienii Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe, fondatorii dezvoltatorului imobiliar Liebrecht & WooD, au vândut cu succes primele lor proiecte construite în România. Ei au intrat pe piața locală în anul 2001, când au construit și vândut către fondul austriac de investiții Meinl European Land complexul comercial Militari Shopping, în urma unei tranzacții de circa 20 milioane de euro. Ulterior, belgienii s-au reorientat către dezvoltarea de birouri prin realizarea parcului de afaceri Victoria Park, de lângă pasajul Băneasa, preluat de Immofinanz pentru 60 milioane de euro.

Dezvoltatorul operează în prezent parcul de retail West Park amplasat la kilometrul 13 pe Autostrada A1. Complexul se întinde pe o suprafață de circa 25 de hectare și găzduiește magazine precum Hornbach, Jumbo, Lidl, XXXLutz și Fashion House Outlet Centre. Construcția acestui proiect imobiliar a reprezentat o investiție de circa 120 milioane euro.

În primăvara anului 2021, dezvoltatorul a inaugurat și prima fază a Fashion House Outlet Pallady, din zona Autostrăzii A2, în suprafață de circa 7.600 de metri pătrați, care urmează a fi extinsă cu încă circa 5.700 de metri pătrați, ceea ce va duce investiția totală în proiect la 45 de milioane de euro. Această investiție, alături de banii plasați în terenurile din portofoliul companiei, ridică totalul plasamentelor locale ale belgienilor la circa 250 milioane de euro.

De-a lungul anilor, grupul Liebrecht & wooD a livrat peste un milion de metri pătrați construiți în Polonia, România și Rusia, cu o valoare totală de piață de peste un miliard de euro.

Soldul investițiilor străine directe realizate de belgieni în România era de peste 2,6 miliarde de euro la finalul anului 2022, potrivit datelor centralizate de Banca Națională a României.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.