Un mall din România, în top 10 cele mai valoroase active ale miliardarului ceh Radovan Vitek

Un mall din România, în top 10 cele mai valoroase active ale miliardarului ceh Radovan Vitek

Cel mai mare mall din sudul Bucureștiului, deschis în urmă cu 14 ani, se află în top 10 cele mai valoroase active ale miliardarului ceh Radovan Vitek, care are un portofoliu imobiliar evaluat la peste 20 de miliarde de euro în Europa.

Mallul Sun Plaza, aflat în portofoliul S Immo, deținută de CPI Property Group (CPIPG), compania miliardarului Radovan Vitek, se află în top 10 cele mai valoroase proprietăți, care generează și cele mai mari venituri.

Este singura proprietate din România care intră în acest top. CPIPG, deținută în proporție de 86% de miliardarul ceh Radovan Vitek, 53 ani, a preluat în ultimii ani dezvoltatorii austrieci Immofinanz și S Immo, ambii prezenți în România, dar și o participație împreună cu un fond german în Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri de la noi. În total, portofoliul din România al CPIPG era evaluat la finele lunii martie 2024 la 1,616 miliarde de euro.

Cel mai mare mall din sudul Bucureștiului

Cel mai valoros activ din România, Sun Plaza este evaluat la 217 milioane de euro, potrivit datelor companiei, consultate de Economica.net. Mallul din sudul Bucureștiului a fost deschis în primăvara lui 2010, în urma unor investiții de circa 200 de milioane de euro.

Vitek are o avere de 6,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Cu o suprafață închiriabilă de circa 82.000 de mp, centrul comercial a trecut printr-un proces de modernizare în urmă cu șase ani. Atunci, proprietarul a investit 30 de milioane de euro în reconfigurarea mallului. Noi investiții în modernizarea mallului ar urma să fie făcute în perioada următoare.

113 milioane de lei au fost afacerile Sun Plaza, în creștere cu 12% față de 2022. Profitul înregistrat de compania care administrează mallul a fost de 49 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Afacerile celui mai mare mall din România au scăzut anul trecut

AFI Cotroceni și Băneasa Shopping City au avut anul trecut afaceri de 278 de milioane de lei

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.