Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark de la Revetas Capital

Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark de la Revetas Capital

Una dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din zona CBD a capitalei, The Landmark, aflată în portofoliul Revetas Capital, a fost achiziționată de Vectr Holdings, prin subsidiara sa Vectr Realty. Tranzacția s-ar putea ridica la 70-80 de milioane de euro, potrivit estimărilor unor specialiști de pe piața imobiliară.

Vectr Holdings, grup de companii cu capital privat, în spatele căruia s-ar afla bogații investitori indieni, frații Raj și Alok Gupta, este implicat în România în diverse sectoare, inclusiv operațiuni agricole, distribuție de utilaje agricole, fitness și imobiliare prin intermediul diviziilor sale Vectr Farms, Agroconcept, World Class și Vectr Realty.

The Landmark, dezvoltat în 2016, este un parc de afaceri certificat BREEM Excellence, care cuprinde trei clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de peste 23.700 mp. Clădirea găzduiește companii importante precum UiPath, Total Energies, Wolf Theiss, Premier Energy, Systematic etc.

“Această tranzacție urmează recentelor noastre acțiuni de creștere din piața agricolă, unde am achiziționat Padova Agricultura și Contara, de 4.000 ha de teren complet irigat, și demonstrează angajamentul nostru puternic față de piața din România”, a declarat Chintan Surana, Group CEO al Vectr Holdings.

Vectr Realty a fost consiliată de echipa juridică a RTPR și echipa de consultanță a KPMG, în timp ce vânzătorul a fost asistat de firma de avocatură Wolf Theiss.

Vectr Holdings și-a început investițiile în România în 2009, prin achiziția unei platforme industriale de 56 ha în Oltenița, cu deschidere la Dunăre. A urmat apoi, în 2015, intrarea în domeniul agricol, odată cu cumpărarea a 2.500 ha de terenuri agricole în județul Teleorman.

Un an mai târziu, grupul s-a extins în sectorul agritech și a demarat o activitate cu comerț și distribuție de utilaje agricole New Holland.

În 2018 și-a făcut intrarea pe domeniul real estate, odată cu dezvoltarea proiectului Soho Unirii în București, achiziția Belvedere III și a unui teren de 2,8 ha pentru un proiect de dezvoltare cu utilizare mixtă.

În 2021 și-a extins amprenta în sectorul agricol prin achiziția grupului agricol Alisa care operează 13.500 ha în județul Călărași. În 2022 a intrat pe sectorul Health & Fitness prin achiziția celui mai mare operator de săli de fitness din țară WorldClass România. Tot în același an s-a extins în cadrul fermelor Alisa cu încă 4.000 ha în Călărași

Iar anul acesta a achiziționat Padova Agricultura și Contara, care au adăugat portofoliului său 4.500 de hectare de teren complet irigat, aducând totalul terenului operațional la aproximativ 27.000 de hectare.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.