Vila cu alură de palat venețian care i-a aparținut compozitorul Constantin Silvestri este la vânzare pentru 4 milioane de euro

Vila cu alură de palat venețian care i-a aparținut compozitorul Constantin Silvestri este la vânzare pentru 4 milioane de euro

Vila monument istoric în care a locuit dirijorul, compozitorul și directorul Operei Române, Constantin Silvestri, edificată în stil mediteraneean cu alură de palat venețian în perioada interbelică și aflată în imediata proximitate a Pieței Victoriei, se vinde cu 4 milioane de euro pe platforma Storia.

Vila are o curte de 700 metri pătrați, cu o terasă împrejmuită de colonade cu arce, beneficiază de 29 de camere dispuse pe mai multe niveluri și o suprafață de peste 1.000 metri pătrați.

Vila a fost restaurată în 2017 și este utilată, iar interiorul păstrează elemente de arhitectură specifice stilului mediteraneean, cu șeminee cu simboluri heraldice, vitralii colorate, stucaturi, lambriuri pictate, bolți cu ogive, uși culisante din lemn masiv, mobilierul original și orga lui Constantin Silvestri.

Proprietatea are și o capelă de rugăciune cu boltă pictată și o orgă care i-a aparținut cel mai probabil lui Constantin Silvestri, care era atât dirijor, cât și organist și pianist. Silvestri a fost directorul Filarmonicii din București în 1947, din 1953 a fost directorul Operei Române, iar în stagiunea 1958-1959 a fost prim-dirijor și director artistic al Orchestrei Radiodifuziunii Române.

Proprietatea se poate închiria și pentru prețul de 15.000 de euro / lună, spațiul fiind pretabil pentru showroom-uri, ambasade sau locuințe diplomatice, evenimente exclusiviste, sedii de companii, spațiu dedicat artelor sau licitații.

Aceiași proprietate a fost listata în urma cu 26 de zile pe aceiași platformă însă de o altă agenție imobiliară la prețul de 6.000.000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.