O vilă monument istoric, tipică pentru zona istorică a cartierului evreiesc, construită în stil Beaux-Arts și aflată în proximitatea Pieței Unirii, a fost scoasă la vânzare pe platforma Storia.ro, la un preț de 1,6 milioane de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX.
Vila are o valoare istorică și arhitecturală deosebită și a fost restaurată. Ornamentele de pe fațadă ascund monograma comanditarului, medalioane cu flori, ghirlande și scuturi nobiliare, iar elementele decorative de tip Beaux-Arts impresionează prin eleganță și rafinament.
Vila are 7 camere dispuse între parter și mansardă și o suprafață de 295 de metri pătrați.
Camerele sunt luminoase și generoase, creionând o atmosferă plină de rafinament. Vila are o curte generoasă de 470 metri pătrați, cu o vegetație bogată ce amintește de vechiul București, oraș-grădină, și de mahalaua Lucaci din care făcea cândva parte.
Vila este restaurată, mobilată și utilată cu echipamente de ultimă generație, având toate facilitățile necesare. Vila este monument istoric, și se încadrează în tipologia caselor vagon tip hoch-parter, cu parter și mansardă cu tavane de înălțimi ample și cu suprafețe vitrate generoase. Luminatorul de la mansardă a fost păstrat intact.
Medalionul de pe frontonul dreptunghiular al casei sugerează monograma proprietarului inițial al casei: V.C. iar stilul arhitectural ne indică perioada în care a fost edificată: în jurul anului 1900. Medalionul este decorat cu scoică, element distinctiv al stilului baroc, cu un colier de perle din ipsos și cu o ghirlandă din frunze de acant.
Vila se află pe un tronson al vechii străzi Labirint, o arteră care are nu mai puțin de 15 monumente istorice pe o lungime de doar câteva sute de metri. În zonă se regăsesc instituții educaționale istorice, clădiri edificate după planurile vestitului arhitect Ion N. Socolescu (elevul al celebrului arhitect Ion Mincu).
Tot în zonă se regăsește și o piaţetă în mijlocul căreia se află, din 1903, bustul paşoptistului şi filologului ardelean August Treboniu Laurian, sediul Institutului Naţional al Monumentelor Istorice. Astfel, vila se află într-o zonă istorică a capitalei, locuită în trecut de negustori și membrii ai burgheziei în ascensiune care au construit România modernă într-o perioadă de prosperitate economică și culturală.
Lasa un raspuns