Vila Prințului Paul de la Sinaia, vândută de Fisc la a treia licitație cu 140.000 de euro, cu mult sub prețul stabilit de evaluarea imobiliară, de 240.000 de euro

Vila Prințului Paul de la Sinaia, vândută de Fisc la a treia licitație cu 140.000 de euro, cu mult sub prețul stabilit de evaluarea imobiliară, de 240.000 de euro

După două licitații eșuate, Fiscul a reușit să vândă vila prințului Paul de România de la Sinaia. Nepotul regelui Carol al II-lea a fost condamnat definitiv, încă din 2020, în dosarul Ferma Băneasa.

Statul trebuie să confiște de la toți cei condamnați – inclusiv Prințul Paul, care a fugit din țară – 4.000.000 de euro. Din vânzarea vilei din Sinaia, autoritățile au recuperat doar 140.000 de euro.

Prințul Paul al României a rămas liber după ce justiția franceză a refuzat să îl trimită în țară pentru a executa pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare dată de Înalta Curte de Casație de la București. Dar a pierdut definitiv vila din Sinaia pe care statul i-a confiscat-o în urma scandalului de corupție. Este o vilă evaluată anul trecut de experți la un 1.200.000 de lei (240.000 de euro).

Eduard Uzunov, expert imobiliar: „Cel care a cumpărat-o a făcut o investiție excelentă. Prețul este foarte mic, chiar dacă în opinia mea suprafața nu era foarte mare, dar, repet, nu se mai poate replica o asemenea proprietate în zilele noastre, chiar dacă trebuie poate reconsolidată, reamenajată, este o bijuterie”.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a primit sarcina de a confisca prejudiciul din controversata afacere Ferma Băneasa care a dus la condamnarea definitivă a prințului Paul al României: în total 4.000.000 de euro. Iar o parte infimă din sumă a intrat în conturile statului după ce Fiscul a reușit să vândă la licitație acum câteva săptămâni vila prințului Paul din Sinaia pentru aproape 140.000 de euro.

Vila a fost vândută la a treia licitație.

Florin Ghiulbenghian, un prieten de familie al prințului Paul, spune că acesta așteaptă finalizarea tuturor procedurilor din Franța ca să dea statul român în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.