Wienerberger vinde fabricile din Rusia și se concentrează pe piața europeană; compania a achiziționat fabrici în Danemarca, Suedia și Franța

Wienerberger vinde fabricile din Rusia și se concentrează pe piața europeană; compania a achiziționat fabrici în Danemarca, Suedia și Franța

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger a vândut două dintre fabricile pe care le deținea în regiunea Vladimir și Tatarstan din Rusia.

Noul proprietar al Wienerberger Kurkachi și Wienerberger Brick este Stroymix, care este deținut de omul de afaceri Alexei Filin.

Pe de altă parte, compania austriacă a făcut și câteva achiziții strategice în 2023, precum două companii daneze, Komproment ApS și Strøjer Group. O altă creștere a cotelor de piață în Scandinavia a fost realizată prin preluarea Wideco Suedia, extinzând portofoliul Wienerberger de soluții de management al apei și energiei.

În plus, Wienerberger a încheiat cu succes cea mai mare achiziție corporativă din istoria companiei, la sfârșitul lunii februarie 2024: preluarea Terreal, un furnizor european din domeniul renovării și reparării acoperișurilor. Achiziția este estimată să genereze venituri suplimentare de aproximativ 725 de milioane de euro și să crească expunerea Wienerberger pe piața de renovare și reparații, în creștere rapidă.

Potrivit celui mai recent raport al companiei, Wienerberger a obținut, în 2023, venituri totale de 4,2 miliarde de euro și un EBITDA operațional de 811 milioane de euro, peste așteptări.

“Aceste rezultate solide se bazează în primul rând pe performanța puternică a Wienerberger în domeniul infrastructurii și al afacerilor de renovare, precum și pe managementul proactiv al costurilor”, se arată în raport.

În schimb, veniturile companiei pentru ţările din estul Europei au fost anul trecut de 1,192 milioane de euro, în scădere cu 21% faţă de anul precedent.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.