⁠Lider Servicii deschide un depozit lângă București și investește în creșterea capacității de producție

⁠Lider Servicii deschide un depozit lângă București și investește în creșterea capacității de producție

Lider Servicii, producător și distribuitor de materiale de construcții din Suceava, intenționează să-și deschidă anul acesta un depozit lângă București și să extindă capacitatea de producție cu 30%.

Mihai Cocoș, Director Comercial la Lider Servicii, a punctat pentru Forbes România care sunt cele trei direcții strategice de dezvoltare a companiei în 2025.

Prima vizează extinderea capacității de producție pentru sisteme de termoizolație.

„În trimestrul al doilea vom finaliza un nou spațiu de producție la fabrica noastră din Suceava, ceea ce ne va permite să creștem capacitatea de producție cu 30%”, a declarat el.

A doua direcție vizează optimizarea infrastructurii logistice. Compania are deja un centru logistic în Suceava, iar anul acesta intenționează să deschidă un nou depozit în zona Capitalei, pentru a-și îmbunătăți distribuția și consolida prezența în sud-vestul țării.

În paralel, lucrează la diversificarea portofoliului de produse, pentru a se adapta la cerințele actuale de eficiență energetică și sustenabilitate.

Bugetul de investiții pentru 2025, care cuprinde și continuarea investițiilor începute anul trecut, se ridică la o valoare totală de 10 milioane de lei. Pe lângă construcția unui nou spațiu de producție, compania își propune să amenajeze și un sediu nou de birouri și să achiziționeze linii și echipamente noi de producție.

„Activitatea companiei se concentrează pe producția și distribuția de materiale de construcții, gestionând un volum de comenzi a căror valoare este estimată la 125 milioane de lei în 2025”, declară Mihai Cocoș.

El adaugă că modelul de business este de a opera cu stocuri, deoarece în vârf de sezon cererea poate depăși capacitatea de producție.

„Deși vânzările nu sunt întotdeauna predictibile și pot fi influențate de factori externi, precum condițiile meteorologice din perioada ianuarie-martie, utilizăm modele de analiză pe termen scurt și lung, care ne permit să menținem un nivel ridicat de predictibilitate și să ne adaptăm rapid la schimbările din piață”, punctează Mihai Cocoș.

În 2024, Lider Servicii a înregistrat o cifră de afaceri de 116 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2023, iar pentru 2025 estimează să obțină afaceri de 125 milioane de lei. În acest moment, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dinamica business-ului este marcată de o creștere solidă, arată reprezentantul companiei.

Mai mult, potrivit previziunilor Lider Servicii, piața materialelor de construcții ar putea înregistra o ușoară creștere anul acesta, cu o performanță mai bună în special pe segmentul sistemelor de termoizolație datorită creșterii constante a cerințelor privind eficiența energetică și sustenabilitatea.

„Anul trecut, producția proprie a crescut cu 10% față de 2023, iar numărul total de clienți s-a majorat cu 12%. Totodată, echipa noastră s-a extins, ajungând de la 90 de angajați în 2023 la 100 în 2024. În plus, din punct de vedere geografic, în 2024 cele mai mari cereri au venit din Suceava, Iași, Constanța, Timișoara, Bacău și București, iar pentru 2025 anticipăm o consolidare a poziției Bucureștiului și județului Ilfov în top trei piețe pentru compania noastră”, precizează Mihai Cocoș.

În opinia sa, în acest an, principalele provocări pentru piața construcțiilor ar putea fi instabilitatea geopolitică de la nivel mondial, care afectează costul materiilor prime; subfinanțarea sau oprirea finanțării pentru proiectele publice și concurența produselor ieftine, în special din țări din afara UE.

Pentru a gestiona aceste riscuri, Lider Servicii utilizează previziuni detaliate pentru achizițiile de materii prime, pentru a se asigura că dispune de stocuri optimizate și costuri controlate; se concentrează pe diversificarea canalelor de vânzare și distribuirea riscurilor prin extinderea în noi segmente de piață și încearcă să se adapteze la nevoile pieței prin investiții în capacități moderne de producție, pentru a crește calitatea produselor.

Piața construcțiilor din România a intrat în 2025 sub presiunea provocărilor determinate de creșterea costurilor materialelor, incertitudinea investițiilor publice și noile măsuri fiscale care afectează forța de muncă.

Potrivit unei analize a Colliers, prețurile materialelor de construcții au revenit la nivelurile record din 2022, iar deficitul bugetar de aproape 9% din PIB pune sub semnul întrebării viitorul marilor proiecte finanțate din fonduri europene. În plus, eliminarea scutirii de impozit pentru muncitorii din construcții amplifică presiunea asupra companiilor din domeniu, ceea ce ar putea duce la noi creșteri de costuri în 2025.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.