De la începutul anului, trei companii au închiriat spații totalizând 5.000 mp în cadrul Dageco Expoziției Estate

De la începutul anului, trei companii au închiriat spații totalizând 5.000 mp în cadrul Dageco Expoziției Estate

Nevoia de spații de birouri și de show-room-uri nu dă semne de oboseală în București. În condițiile unei oferte noi extrem de limitate, piața de birouri din București a continuat să crească și în primul trimestru al acestui an din punct de vedere al cererii, atât în ceea ce privește volumul tranzacționat, cât și al nivelului mediu al unei tranzacții.

Astfel, chiriașii se îndreaptă nu doar spre clădiri noi de clasă A, ci își extind operațiunile sau securizează spații și în cadrul proiectelor tip B, unde activează deja. Un astfel de exemplu este clădirea Dageco Expoziției Estate, amplasată în nordul Bucureștiului.

În primele luni din 2024, aici au fost semnate trei contracte pentru spații de birouri și servicii, informează Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate, compania care are mandat de exclusivitate pentru închirierea acestui proiect.

La parterul clădirii principale se va deschide un restaurant cu sală evenimente, cu o suprafață totală de 1.459 mp, unitatea de învățământ din incintă, Equilibrium Kindergarten se va extinde cu 1.500 mp, iar showroom-ul auto, deținut tot de proprietarul clădirii, își va dubla suprafața actuală. Astfel, pe lângă mărcile actuale Citroën și Suzuki, aici se vor comercializa și mărcile Opel, Peugeot și DS, divizia premium a grupului.

Proiectul Dageco Expoziției Estate are o suprafață totală de peste 30.000 mp, cu patru corpuri de clădire mixed-use. Potrivit platformei Termene, compania cu comerț de automobile a Dageco Invest a obținut anul trecut afaceri de aproape 19 milioane de lei, în creștere de 18% față de anul precedent. În schimb, compania nu a mai fost pe profit din 2019 încoace. Anul trecut, a raportat o pierdere netă de 2,5 milioane de lei.

În primul trimestru din 2024, în zona Expoziției – Casa Presei din nordul Bucureștiului s-au încheiat nouă contracte de închiriere de spații de birouri, cu o suprafață totală de 12.713 mp, un volum dublu față de media trimestrială din 2023 și 12% din suprafața totală a spațiilor închiriate la nivelul Bucureștiului în primul trimestru din 2024. Chiriașii noi de birouri din zona Expoziției provin din sectoarele IT&C, Servicii Profesionale și FMGC, Pharma și Energie, informează Fortim Trusted Advisors.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.