A demarat construcția Centrului Cultural Multifuncțional din Oradea, un proiect de 122 milioane de lei

A demarat construcția Centrului Cultural Multifuncțional din Oradea, un proiect de 122 milioane de lei

Constructorii au început lucrările la fundațiile Centrului Cultural Multifuncțional din Oradea, iar până la toamnă se va ajunge la nivelul solului. Construcții Erbașu este compania care a obținut contractul în valoare de 122 milioane de lei.

„În următoarele două luni se va fora la 12 metri adâncime și se va turna un perete pe circumferința centrului cultural în lungime de 500 metri. Până în toamnă, lucrările se vor ridica deasupra solului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Clădirea va avea o sală principală cu 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Vor fi construite două săli secundare multifuncţionale, foaiere şi un spaţiu de tip coworking cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică, informează CJ Bihor.

Proiectul prevede și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi. Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de 122,2 milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp. Proiectul este finanțat din bugetul propriu al CJ Bihor și cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.