Compania de dezvoltare de cipuri Infineon a închiriat etajul 9 din cadrul AFI Brașov

Compania de dezvoltare de cipuri Infineon a închiriat etajul 9 din cadrul AFI Brașov

Infineon, care a început dezvoltarea de cipuri semiconductoare cu parteneri locali la Brașov în urmă cu peste 5 ani, a anunțat deschiderea unui birou în acest oraș. Compania a închiriat aici întreg etajul 9 al clădirii de birouri AFI Brașov, operațional de la finalul anului 2023.

În 2022, Infineon a achiziționat compania românească de inginerie NoBug Consulting, iar în 2023, odată cu creșterea competențelor și a dimensiunii activităților, a decis să înființeze un birou de cercetare și dezvoltare la Brașov.

Echipele din Brașov dezvoltă cipuri semiconductoare pentru aplicații pentru industria auto și IoT.

“Această extindere ne permite să oferim oportunități atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru inginerii cu experiență care își doresc o carieră de excepție în microelectronică. Odată cu creșterea prezenței noastre în oraș, vedem un mare potențial de a extinde colaborarea noastră cu Universitatea Transilvania din Brașov, atât pe teme educaționale, cât și de cercetare,” a declarat Guenter Krasser, Vicepreședinte și Director General al Infineon România.

Înființată în 2005, Infineon numără peste 500 de ingineri în București, Iași și Brașov. Echipele de cercetare și dezvoltare din România se axează pe dezvoltarea de semiconductori pentru industria auto, securitate digitală, IoT și aplicații industriale.

Anul trecut, Infineon Technologies România a obținut o cifră de afaceri netă de 216,6 milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent. Profitul net a scăzut cu 51%, până la 9,4 milioane de lei, iar numărul de angajați a crescut cu 13%, până la 524 de angajați, arată datele platformei Termene.

La nivel global, compania are aproximativ 58.600 de angajați și a generat venituri de aproximativ 16,3 miliarde de euro în anul fiscal 2023.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.