Roxana Baias, Group Head of Marketing NEPI Rockcastle, la ReInventarea României: „În următorii trei ani, avem dezvoltări de spații comerciale de 168.800 mp, incluzând aici și proiectele din România, cu 90.000 mp”

Roxana Baias, Group Head of Marketing NEPI Rockcastle, la ReInventarea României: „În următorii trei ani, avem dezvoltări de spații comerciale de 168.800 mp, incluzând aici și proiectele din România, cu 90.000 mp”

Din perspectiva rezultatelor financiare, cel mai mare proprietar de spații comerciale din țară, NEPI Rockcastle, a avut un prim trimestru „foarte bun”, arată Roxana Baias, Group Head of Marketing NEPI Rockcastle, la ReInventarea României.

Compania are în lucru extinderi ale unor proiecte de retail care însumează 90.000 mp, numai în România, dintr-un total de 168.000 mp la nivel global. Proiectele se întind pe următorii 3-4 ani.

„Sunt semne bune și când mă gândesc la consumatori. Consumul continuă, marginal peste inflație, atât în România, cât și în alte țări din Europa, precum Polonia, ceea ce este o veste bună”, a declarat reprezentanta NEPI Rockcastle.

Dezvoltatorul are câteva noutăți: branduri care au venit în premieră în România, precum Lefties la Craiova, continuă să se extindă în țară cu un nou spațiu, tot în afara Bucureștiului, la centrul comercial deținut de NEPI la Ploiești. Și Victoria’s Secret are planuri de extindere.

În perspectiva următorilor 3-4 ani, compania are trei proiecte mari în dezvoltare în România. Unul din cele mai mari proiecte ale companiei, o investiție de peste 280 de milioane de euro, vizează extinderea Promenada București. Aici se va dubla capacitatea suprafeței actuale a centrului comercial, însă noul proiect va presupune o construcție mixed-use, nu doar componentă de retail.

„Practic, suprafața va depăși 55.000 mp adăugați, iar clădirea va fi spectaculoasă, extrem de dificil de implementat, cu foarte multe provocări, oferind soluția parcării subterane cu peste șase nivele și foarte multe elemente precum o pasarelă pedestriană, care va ajuta fluxul oamenilor din zonă”, spune Roxana Baias.

Pentru extinderea Promenada Mall, estimată spre finalizare în 2026, dat fiind că stocul de spații ample în mall-urile bine cotate este limitat, reprezentanta NEPI Rockcastle spune că există deja discuții privind securizarea suprafețelor, între NEPI și retaileri mari care vor să intre pe piața locală, cât și cu un retailer actuali care dorește să se extindă.

Alte proiecte aproape gata de finalizare sunt extinderea centrului comercial de la Ploiești, cu peste 7.000 de metri pătrați. În plus, la Galați, la centrul actual comercial se va adăuga un retail park de 33.000 mp.

„Acestea sunt cele trei proiecte mari din România. Dacă ne uităm la toată Europa Centrală și de Est, avem în următorii trei ani de zile dezvoltări de 168.800 mp, incluzând aici și proiectele din România”, punctează ea.

Dintre investițiile majore ale regiunii se numără un centru comercial la Plovdiv, al doilea mare oraș al Bulgariei după Sofia, unde dezvoltatorul se extinde cu conceptul Promenada Mall. Sunt în lucru extinderi și modernizări ale centrelor comerciale din Cracovia, Volomit (lângă Varșovia), precum și a centrului comercial Arena Mall din Budapesta, care va avea parte de o regândire a zonei de food court, cu spații generoase, terasă și focus pe Gen Z și pe tinerii care vor să se distreze.

Roxana Bias vede o diferență între consumul din România și din țările din ECE față de cel din Europa de vest. Practic, la noi se remarcă creșteri mai mari ale puterii de cumpărare și consumului, astfel că NEPI Rockcastle vede un potențial de a investi în continuare în această parte a Europei.

Și zona de entertainment se diversifică cu proiecte interesante, dovadă că centrele comerciale devin mai mult decât niște simple zone de shopping, și se transformă în hub-uri sociale. Astfel, pe lângă cifrele mari obținute, în continuare, de retailerii fashion & beauty, crește valoarea componentei de entertainment care cuprinde restaurantele și cinema-urile.

Însă pentru a păstra și atrage clienții, e nevoie de mai mult. Astfel, NEPI Rockcastle a gândit și organizarea unor platforme de evenimente atât în România, cât și în centrele deținute în afară. Printre acestea se numără campionate de video gaming, un fenomen al generațiilor tinere, pentru care NEPI organizează în această vară cea de-a doua ediție.

„În România, aproape 9 milioane de oameni joacă jocuri video, atât pe mobil, cât și pe device-urile mari. Pentru noi a fost un fenomen, acesta este al doilea an când organizăm aceste campionate, iar deja am depășit numărul de participați de anul trecut, de 7.000 de persoane. Vom avea competiții în trei centre comerciale, la Constanța, Craiova și finala pe 27-28 iunie la Mega Mall, unde ne așteptăm să depășim 10.000 de participanți”, explică Roxana Baias.

Dezvoltatorul și-a extins oferta de entertainment și în zona de concerte, iar sub umbrela Spot Festival vor avea loc 35 de concerte în 14 orașe precum Timișoara, Sibiu, Constanța și altele. Sunt deja anunțați în jur de 15.000 de participanți, explică Roxana Baias.

„Ne uităm foarte mult la consumator și încercăm să ajutăm cu experiența noastră în orice comunitate, totodată să le permitem brandurilor să se întâlnească cu oamenii și să le prezinte experiența la cald, direct”. (R.B.)

Dincolo de sport și entertainment, dezvoltatorul s-a implicat și în proiecte culturale și de artă, precum expozițiile Picasso și Brâncuși de anul trecut, iar anul acesta a intrat într-un parteneriat cu Festivalul Shakespeare de la Craiova, care a împlinit 30 de ani de existență și a avut loc între 16 și 26 mai.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.