Speedwell avansează cu proiecte de regenerare urbană la Timișoara, Brașov și București

Speedwell avansează cu proiecte de regenerare urbană la Timișoara, Brașov și București

Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, continuă cu proiectele imobiliare de regenerare urbană din București, Timișoara și Brașov, amplasate pe locul unor foste fabrici.

Compania a declarat, în Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2023, că toate clădirile finalizate anul trecut au primit o certificare de clasă A a performanței energetice și că, până în 2050, își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să le elimine complet.

Unul dintre cele mai mari proiecte de până acum ale Speedwell, CityZen, care vizează regenerarea fostei platforme Griro din București, va avea o valoare a investiției de 500 de milioane de euro. Investitorii își propun ca acesta să devină primul complex certificat BREEAM Communities din România.

“CityZen va fi într-adevăr cel mai mare proiect al nostru și suntem siguri că noul mandat consolidat al domnului Nicușor Dan îl va încuraja să ne ajute să ducem PUZ-ul mai departe și să transformăm această zonă ternă într-un într-un spațiu vibrant care să se adauge la tot ceea ce are Bucureștiul mai bun de oferit”, a declarat pentru Forbes România Răzvan Ionescu, Marketing Manager la Speedwell.

Investitorul belgian a demarat deja proiectul de regenerare urbană Paltim din Timișoara, amplasat pe locul unei foste fabrici de pălării. Tot la Timișoara sunt planuri pentru un alt proiect care va fi dezvoltat în locul fostei fabrici de textile 1 Iunie, iar la Brașov pe locul fostei fabrici de încălțăminte Tino.

Anul trecut, compania a livrat a doua clădire a proiectului rezidential The Ivy, a doua clădire a Triama Residence, a finalizat Faza 2 a depozitului logistic Spaceplus Chitila și a achiziționat peste 63.000 mp de teren pentru dezvoltarea proiectelor Queens District în București, 1 Iunie în Timișoara și Tino în Brașov.

Cu venituri consolidate de 107 milioane de euro, portofoliul Speedwell număra în 2023, 140.000 mp de birouri și retail, 6.000 de unități rezidențiale și 20.000 mp de spații industriale.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.