Turnul de birouri fantomă din București, care a ars acum 15 ani, a ajuns la cea mai mică valoare din istoria sa

Turnul de birouri fantomă din București, care a ars acum 15 ani, a ajuns la cea mai mică valoare din istoria sa

Turnul de birouri Millenium Business Center din București, care a ars în urmă cu 15 ani și care stă gol încă de atunci, a fost evaluat anul acesta la cel mai mic prag din istoria sa.

2,8 milioane de euro este valoarea turnului de birouri care a luat foc pe 26 iunie 2009, potrivit unui document al Commerzbank, consultat de Economica.net. Anul trecut, clădirea a fost evaluată la trei milioane de euro, la jumătate față de cât valora în martie 2022.

Este cea mai mică valoare dată acestei clădiri care nu a mai funcționat ca spații de birouri de la incendiu încoace.

În 2009, înainte de incendiu, clădirea a fost evaluată la 55 de milioane de euro, iar investiția a fost de 26 de milioane de euro.

Commerzbank deține 99,99% din Degi Millenium Tower din 2015, iar restul este deținut de Aberdeen Standard Investments Beteiligungs GMBH. Firma are un capital social de 230 de milioane de lei.

Firma pe care funcționa proiectul se judecă cu asigurătorul pentru o diferență de aproape 15,5 milioane de euro dintre suma totală asigurată acoperită de poliță și suma plătită, potrivit Justnews.ro.

Următorul termen în dosar este stabilit pentru 5 septembrie 2024.

Unul dintre primele turnuri de birouri din București

DEGI intrase pe piața din România în anii de boom imobiliar când a cumpărat trei clădiri de birouri din București. Este vorba de Millenium Business Center, PGV Tower si Construdava, pentru care a dat 116 milioane euro. DEGI a mai deținut și centrul comercial Titan din București, vândut în 2015 către NEPI Rockcastle.

Printre chiriașii clădirii la acea vreme se numără și Transelectrica, care ocupa șase etaje. Teletrans, parte din Transelectrica, ocupa un etaj. Incendiul a distrus nodul de comunicație în fibră optică, care a afectat serviciile administrative ale celor două companii. Alți chiriași au fost Alpha Bank și Sanofi Avensis.

În 2012 au existat planuri pentru refacerea clădirii, însă acesta nu au mai fost duse până la capăt. A existat chiar și o variantă mai ieftină, în care clădirea să fie demolată, însă planul a fost abandonat pentru că nu mai exista certitudinea obținerii unei noi autorizații de construire avand în vedere controversele generate de construcția imobilului.

Turnul se află chiar lângă Biserica Armenească, care acuza în urmă cu trei ani structura de rezistență a bisericii a fost afectată.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.