Vânzările gigantului producător de materiale de construcții Saint Gobain au scăzut, la nivel global, în prima jumătate a acestui an, cu 6%, până la 23,5 miliarde de euro, arată raportul companiei.
Structura Grupului a fost optimizată atât prin cedări, în principal în zona de distribuție (Marea Britanie), în cea de activități de prelucrare a sticlei, izolații cu spumă (Marea Britanie), balustrade și pardoseli (SUA), cât și prin achiziții, în principal în domeniul produselor chimice pentru construcții (Izomaks, Adfil, Menkol Industries, Drymix, Technical Finishes, IDP Chemicals), în America de Nord (Building Products of Canada, Bailey în Canada, ICC în SUA) și în Asia-Pacific (U.P.Twiga în India, Hume în Malaezia).
„Integrarea achizițiilor recente progresează bine; planurile de sinergie au fost confirmate și sunt executate cu succes”, se arată în comunicarea companiei.
Venitul din exploatare a fost de 2.751 milioane de euro, aproape de nivelul record, demonstrând încă o dată rezistența rezultatelor Grupului într-un mediu dificil.
Marja operațională a Grupului s-a îmbunătățit din nou, atingând un nivel record de 11,7% în primul semestru 2024, față de 11,3% în primul semestru 2023, grație unei bune gestionări a costurilor și eficienței industriale.
În Europa de Est, creșterea livrărilor a accelerat pentru al treilea trimestru consecutiv. Recent, a fost semnat un contract de achiziție de energie în România, care va permite grupului să-și acopere întregul necesar național de electricitate începând cu 2026.
În partea a doua a anului, situația ar putea rămâne dificilă pe unele piețe, dar vor fi consemnate anumite îmbunătățiri secvențiale.
În România, Saint-Gobain are peste 2.000 de angajaţi în 14 situri industriale din Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceștii Rahtivani. Anul trecut, afacerile grupului, la nivel național, s-au apropiat de 1,9 miliarde de lei.
Lasa un raspuns