Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede scutiri de taxe pentru clădirile monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare

Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede scutiri de taxe pentru clădirile monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri (19 iunie 2024) legea care prevede scutirea de impozite şi taxe în cazul clădirilor clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare, transmite Agerpres.

Măsura se va aplica începând cu anul 2025.

Legea completează alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, reiese dintr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

“Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996”, prevede proiectul iniţiat de 48 de parlamentari PNL.

De asemenea, actul normativ stipulează că, în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a legii, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepţie finală.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.