Banca germană PBB a pus deoparte 215 milioane de euro pentru datoriile neperformante cauzate de piața imobilelor comerciale

Banca germană PBB a pus deoparte 215 milioane de euro pentru datoriile neperformante cauzate de piața imobilelor comerciale

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), o bancă germană axată pe imobiliare, a alocat bani pentru datoriile neperformante, pregătindu-se pentru ceea ce estimează a fi cea mai mare scădere a valorii proprietăților comerciale din ultimii 15 ani.

PBB și-a majorat provizioanele pentru pierderi la împrumuturi în al patrulea trimestru al anului 2023, ajungând la un total de 215 milioane de euro, a declarat banca citată de CNN, invocând „slăbiciunea persistentă a piețelor imobiliare.”

„În ciuda acestor cheltuieli, PBB rămâne profitabilă datorită puterii sale financiare – chiar și în timpul celei mai mari crize imobiliare de după criza financiară”, a adăugat banca, făcând referire la criza financiară globală care a atins apogeul în 2008, când unele bănci s-au prăbușit sub greutatea pierderilor uriașe cauzate de creditele ipotecare.

Temerile cu privire la starea de sănătate a băncii au reapărut în ultimele săptămâni, la aproape un an de la momentul de criză care a dus la prăbușirea a trei creditori regionali din SUA și la salvarea de urgență a Credit Suisse.

Acțiunile PBB, a doua bancă germană care a avertizat cu privire la pierderi tot mai mari de pe urma imobilelor comerciale în ultimele două săptămâni, au scăzut cu 17% vineri, pe 9 februarie, după o scădere cu 40% în ultimele șase luni.

Cel mai mare creditor din Germania, Deutsche Bank, a declarat săptămâna trecută că a alocat 123 de milioane de euro în al patrulea trimestru al anului trecut pentru a absorbi posibile pierderi cauzate de creditele sale imobiliare comerciale din SUA. Este de patru ori mai mult decât valoarea pe care a pus-o deoparte în aceeași perioadă din 2022.

Potrivit CNN, alte bănci din New York, Tokyo și Zurich, au raportat, de asemenea, pierderi tot mai mari din împrumuturile acordate sectorului imobiliar comercial, care se confruntă cu probleme în ultima perioadă.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.