Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente

Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente

Compania de consultanță imobiliară Sud Rezidențial, al cărei principal acționar este familia Grigore, a cumpărat un pachet cu 15 apartamente de la omul de afaceri Daniel Dumitru Sava în cele două proiecte dezvoltate de acesta în zona Metalurgiei, din București. Acestea vor fi închiriate în regim hotelier ca parte a strategiei de diversificare a ofertei imobiliare din zona de sud a Capitalei, unde își concentrează afacerile brokerul.

„Kristal Collection este un proiect pilot pe care îl vom lansa din 15 martie. Am investit peste un milion de euro în achiziția și amenajarea a 15 apartamente în cele două proiecte Kristal Metalurgiei și The Grand Kristal, plus mașini. Am început să primim autorizațiile de la Ministerul Turismului pentru funcționarea în regim hotelier. Am amenajat un birou de recepție a clienților la parterul unuia dintre blocurile The Grand Kristal, unde avem și o cafenea. Motivul creării acestui produs este dorința de a diversifica serviciile Sud Rezidențial. Vom oferi posibilitatea închirierii pe termen scurt sau lung“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, unul dintre proprietarii Sud Rezidențial.

Prețurile de închiriere ale acestor apartamente încep de la 100 de euro pe noapte pentru unitățile cu două camere, 150 de euro pentru cele cu 3 camere, 200 de euro pentru apartamentele cu 4 camere și 300 de euro pentru cele două penthouse-uri din colecție.

„Dacă vom avea succes cu acest proiect, intenționăm să extindem acest serviciu și la alte proiecte din portofoliul nostru. Am mai rezervat încă două etaje din primul bloc al următoarei faze de dezvoltare a The Grand Kristal, care vor mai adăuga colecției încă 22 de apartamente. Acestea vor intra în oferta noastră peste aproximativ doi ani“, a explicat Grigore.

În 2023 au fost vândute aproximativ 56.200 de locuințe în București și Ilfov, în scădere cu 13,2% față de anul precedent. Trebuie avut însă în vedere că baza de raportare, 2022, este reprezentată de un an cu recorduri absolute în materie de vânzări de unități rezidențiale, menționează brokerii companiei de consultanță SVN. Scăderea vânzărilor a fost înregistrată și într-un context în care livrările de locuințe noi s-au redus în 2023. Cele mai recente date publicate de către Institutul Național de Statistică arată că în primele nouă luni ale anului anterior s-au finalizat cu 5,8% mai puține locuințe în București și Ilfov comparativ cu perioada similară din 2022.

„Am scăzut de la 4-500 de tranzacții pe lună la circa 50 în timpul pandemiei, după care ne-am stabilizat și iar am căzut când a început războiul din Ucraina. Acum am reușit să ne stabilizăm la 150 de tranzacții pe lună. Din acest motiv, am început să luăm în calcul lucruri pe care până acum nu le făceam, precum revânzarea de apartamente și închirierile pe termen lung“, a mai spus Cătălin Grigore.

Pe lângă brokerul imobiliar SudRezidențial.ro, familia Grigore mai deține și brokerul de credite Credit24h.ro și furnizorul de materiale de construcții Avalon Romania Building Industry, înființat în 2019.

Daniel Sava mai deține o serie de depozite la Deva și a dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale în Focșani. Are și hotelul de 4 stele Kristal din Focșani, cu 4 etaje și 33 de camere, la parterul căruia se află un restaurant cu o capacitate de 110 locuri.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.