Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamente în 2023

Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamente în 2023

Prețurile apartamentelor din București au crescut ușor în 2023. În cele mai multe zone, proprietarii au cerut mai mulți bani, însă sunt și cartiere unde se văd ușoare scăderi, de câteva mii de euro.

În cele mai multe zone din București, prețul mediu cerut de proprietar a scăzut ușor în 2023 față de 2022, iar în altele au stagnat, potrivit unei analize Economica.net realizată pe baza datelor disponibile în platforma imobiliară Anunțul.ro. Deși scăderile sunt de câteva procente și nu par mari la prima vedere, în cazul apartamentelor e vorba de câteva mii de euro.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pentru apartamentele din zona Rahova-Sebastian, acolo unde prețurile au scăzut cu 6%. Prețul mediu cerut în 2023 a fost de 60.000 de euro, față de 64.000 în 2022.

Un minus de 5% a fost înregistrat și pentru apartamentele cu două camere din zona Universitatea-Kogălniceanu, acolo unde proprietarii au cerut anul trecut în medie 92.000 de euro pentru două camere față de 97.000 în 2022.

Locuințele din zona Unirii s-au ieftinit și ele cu 3%, iar cele din Aviației, Berceni-Giurgiului și Militari, cu minus 2%. Valorile medii pentru aceste apartamente în 2023 pot fi vizualizate în infograficul interactiv de mai jos.

În alte zone, precum Tineretului-Timpuri Noi, Ștefan cel Mare-Tei, Grivița-Gara de Nord, Colentina-Obor și Bucureștii Noi-Dămăroaia, scăderile și creșterile sunt atât de mici, de câteva sute de euro.

La polul opus, creșteri s-au observat pentru apartamentele din zonele Crângași-Giulești (+13%), Vitan (+11%), Băneasa și 1 Mai-Domenii (+9%), Victoriei-Romană (+8%), Floreasca-Dorobanți (+7%) sau Iancului-Mihai Bravu (+6%).

Apartamente sub 70.000 de euro

Zonele în care se găsesc apartamente cu două camere sub pragul de 70.000 de euro sunt Berceni-Giurgiului, acolo unde sunt și cele mai ieftine, urmată de Rahova-Sebastian, Drumul Taberei-Ghencea, Pantelimon și Colentina-Obor.

Cele mai scumpe locuințe se găsesc în Aviației, acolo unde media este de 147.000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.