Criza imobiliară din China lasă în centrul Los Angelesului un turn de un miliard de dolari abandonat și cu graffiti

Criza imobiliară din China lasă în centrul Los Angelesului un turn de un miliard de dolari abandonat și cu graffiti

Când planurile pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Oceanwide Plaza au fost dezvăluite în 2015, acesta a fost prezentat drept un simbol strălucitor al renașterii din centrul orașului Los Angeles, scrie FT.

Investitorii chinezi care au susținut dezvoltarea imobiliară au prezentat un plan de 1 miliard de dolari ce urma să cuprindă 500 de apartamente de lux, un hotel de cinci stele și un spațiu comercial – toate situate pe un amplasament excelent, chiar vizavi de arena în care LA Lakers joacă baschet. Un ecran LED gigantic urma să îmbrace turnul, oferind grandoare destinației de divertisment în plină dezvoltare.

Astăzi, însă, Oceanwide Plaza este neterminat, iar dezvoltatorul său a rămas fără bani. În loc să fie o destinație privilegiată din centrul orașului american, Oceanwide a devenit o altă problemă pentru autoritățile din LA, care se confruntă deja cu o criză a persoanelor fără adăpost și cu o lipsă gravă de locuințe la prețuri accesibile.

Cele trei turnuri neterminate ale Oceanwide sunt acoperite cu graffiti, care au atras atenția la nivel mondial în ianuarie, când au avut loc premiile Grammy vizavi, la Crypto.com Arena. Publicitatea a atras și mai mulți artiști de graffiti.

Primăria a dat un ultimatum Oceanwide pentru a securiza zona din jurul proiectului. Dacă compania nu reușește să facă acest lucru, atunci această sarcină și cel mai probabil cheltuielile vor reveni orașului Los Angeles.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.