Două firme din Turcia vor construi noul sediu al Spitalului MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Capitală. Contractul depășește 1,2 miliarde de lei

Două firme din Turcia vor construi noul sediu al Spitalului MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Capitală. Contractul depășește 1,2 miliarde de lei

Asocierea formată din CCN Altyapi Atirimlari (lider) și CCN Hastane Hizmetleri, ambele din Turcia, a câștigat o licitație pentru proiectarea noului sediu al Spitalului MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Capitală, amplasat în Aleea Privighetorilor 1A, sector 1. Cu un buget de 1,55 miliarde de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru suma de 1,24 miliarde de lei, fără TVA.

Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ceilalți ofertanți au fost asocierile Strabag (lider), Ed. Zublin AG, Strabag Poland și Bog’Art, YDA Inșaat Sanayi ve Ticaret Anonim Șirketi (lider) și Synergy Construct, respectiv Construcții Erbașu (lider), Ness Proiect Europe, Concelex și Terra Gaz Construct.

Spitalul MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, în calitate de autoritate contractantă, va încheia un contract de achiziție de servicii de proiectare, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuție de lucrări cu operatorul economic declarat câștigător cu o durată de 42 luni, din care nouă luni pentru activitatea de proiectare, inclusiv recepția proiectului tehnic și 33 luni pentru activitatea de execuție lucrări, inclusiv dotarea cu aparate si echipamente, dar și recepția la terminarea lucrărilor.

Decizia Executivului de a investi în construcția unui sediu nou al spitalului de urgență al MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a fost influențată de pandemia provocată de Covid-19 și de amploarea infecțiilor nosocomiale.

“Având în vedere contextul actual generat de evoluția pe plan mondial a infectării cu virusul SARS-CoV-2, alături de durata de viață adeseori depășită a unităților spitalicești la nivel național, cât și uzura morală a materialelor, fluxurilor, echipamentelor și dotărilor, riscul de contaminare cu infecții nosocomiale, conduc la concluzia că este imperios necesară adaptarea la noile cerințe, prin clădiri care să răspundă la necesitățile medicale actuale ale comunităților pe care le deservesc. Astfel, privind amploarea fulminantă pe care a căpătat-o lipsa de spații de tratare a bolnavilor, adaptate la normativele și standardele actuale, se conturează ideea realizării unui sediu nou al Spitalului de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, care să vină în întâmpinarea necesităților medicale ale cadrelor MAI”, se arată în nota de fundamentare a HG 948/2022.

Contractul se va derula pe o perioadă de 42 de luni, din care 9 luni pentru activitatea de proiectare inclusiv recepția proiectului tehnic și 33 luni pentru activitatea de execuție lucrări, inclusiv dotarea cu aparate si echipamente, dar și recepția la terminarea lucrărilor, dar nu mai târziu de 30 iunie 2026.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.