Grupul STIHL a dat startul construcției fabricii din Oradea

Grupul STIHL a dat startul construcției fabricii din Oradea

Grupul german STIHL, prin compania nou înființată Andreas STIHL Power Tools SRL, a demarat construcţia noii unități de producție pentru utilaje cu acumulator și electrice în Oradea, o investiție estimată la 125 de milioane de euro.

Fabrica va fi amplasată în cadrul zonei industriale „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea și se va întinde pe un teren cu o suprafață de aproximativ 147.000 mp. Aici vor fi produse unelte electrice portabile pentru grădinărit, mașini de tuns gard viu, tocătoare sau roboți pentru tuns iarba.

Contractul a fost semnat la 28 iunie 2022 de către STIHL, Primăria Oradea și compania românească de marketing ADLO, care administrează parcul industrial în numele orașului.

Factorii care au cântărit în decizia STIHL de a-și amplasa fabrica aici au fost, potrivi lui Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL, „legăturile remarcabile ale orașului cu piețele noastre cheie, infrastructura foarte avansată și mediul economic puternic”.

Într-o primă fază, unitatea de producție va angaja în jur de 200 de persoane. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la finalul anului, iar în 2025 se va da drumul la producție.

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producție de ultimă generație, proiectată în conformitate cu principiile de producție lean și va avea un grad ridicat de digitalizare. Pe lângă halele de producție, locația va cuprinde birouri, o cafenea și săli de relaxare pentru angajați.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.