Lion’s Head Investments intră pe segmentul logistic din România și Bulgaria, cu o finanțare de 150 de milioane de euro de la IFC

Lion’s Head Investments intră pe segmentul logistic din România și Bulgaria, cu o finanțare de 150 de milioane de euro de la IFC

Lion’s Head Investments, proprietarul parcului de afaceri Oregon Park, se extinde pe segmentul logistic din România și Bulgaria și a primit finanțare cu caracteristici legate de sustenabilitate în valoare de 150 de milioane de euro de la IFC.

Lion’sHead Investment este în proces de construire a unei noi platforme pe piața de logistică și industrie ușoară din Bulgaria și România, care va fi susținută în continuare de investiția IFC, a anunțat compania.

Lion’s Head deține și operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia – Polygraphia Office Center și Megapark și trei în București – Oregon Park A, B & C. La finalul anului 2023, clădirile de birouri au atins un grad de ocupare de peste 95%, având chiriași internaționali, precum Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama.

Lion’s Head Investments este rezultatul asocierii dintre Old Mutual Property, parte a Old Mutual Limited, un important conglomerat financiar sud-african, și AG Capital (AGC), un grup din sfera imobiliară, lider regional.

Old Mutual Limited este o companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg, South African Public Investment Corporation deținând 17% și BlackRock deținând 6% din companie. Înființată în anul 1845, este unul dintre cele mai vechi branduri din Africa de Sud, derulând operațiuni în 14 țări și o capitalizare de piață de 3 miliarde de euro.

AGC este controlată de Christo Iliev și este un grup de companii axate pe domeniul imobiliar, prezent în România, Bulgaria și Polonia. AGC deține platforme imobiliare comerciale și rezidențiale, încheind parteneriate cu investitori instituționali internaționali din Europa Centrală și de est.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.