Tranzacție pe litoral – Familia Cristi Borcea vinde hotelulul Pam Beach cu peste 9 milioane euro

Tranzacție pe litoral – Familia Cristi Borcea vinde hotelulul Pam Beach cu peste 9 milioane euro

Hotelul Pam Beach (fostul hotel Muntenia) din stațiunea Olimp, clasificat la 3 stele și deținut de familia omului de afaceri Cristi Borcea, este vândut, alături de restaurant și terenurile aferente, pentru 9,2 milioane de euro, către compania Steaua de Mare H&R, relevă date analizate de Profit.ro.

Contractul de vânzare urmează să fie semnat cel târziu la 3 octombrie 2024, conform promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare.

În paralel a fost semnat și un contract de închiriere, tot pentru hotelul Pam Beach și restaurantul aferent acestuia, cu o durată de până la 3 octombrie 2024. Cheltuielile de închiriere, în valoare de 800.000 de euro + TVA, vor fi plătite în două tranșe, până în iulie 2024.

Pam Beach Olimp are 13 etaje și 210 camere modernizate în 2021, dintre care 187 duble, 12 triple și 11 apartamente.

Societatea Steaua de Mare H&R, fondată în 2023, este controlată printr-o altă firmă de Anda și Mihai Răducanu, care mai dețin și firma SDM Reparații și Amenajări S.R.L., conform termene.ro.

Complexul Steaua de Mare deține mai multe hoteluri, printre care Meduza, Delfinul, Vila Steaua de Mare, Aqvatonic și Tomis.

Înființată în urmă cu peste două decenii, Muntenia Estival, care operează astăzi hotelul, a avut o cifră de afaceri de aproape 7,2 milioane de lei în 2022, plus 29% față de anul anterior, și un profit net de puțin peste 1 milion de lei.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.