Vastint, care are același acționar ca și IKEA, demarează a doua fază din proiectul Timpuri Noi Square, o investiție de peste 100 de milioane de euro

Vastint, care are același acționar ca și IKEA, demarează a doua fază din proiectul Timpuri Noi Square, o investiție de peste 100 de milioane de euro

Vastint, care are același acționar ca și IKEA, a anunțat demararea celei de-a doua faze din proiectul Timpuri Noi Square, o investiție de peste 100 de milioane de euro.

După obținerea autorizațiilor necesare și finalizarea pregătirii fazei de construcție, faza doi a proiectului Timpuri Noi Square ia startul. Suprafața adițională a proiectului va totaliza 105.000 de mp de suprafață brută construită (GBA) și va include două noi clădiri de birouri ducând astfel la o dublare a spațiilor de birouri și comerciale disponibile în cadrul ansamblului Timpuri Noi Square.

„Faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square va fi o premieră absolută, fiind primul proiect de clădiri de birouri aflat în construcție care renunță complet la utilizarea combustibililor fosili fiind proiectat și urmând a fi executat conform celor mai recente standarde nZEB și LEED. Pentru încălzirea clădirilor se vor folosi surse regenerabile, precum cei 1.700 de mp de panouri fotovoltaice și 2 sisteme de pompe de căldură, unele de tip aer-apă ce vor fi montate pe terase și altele de tip sol-apă ce vor utiliza 200 de puțuri geotermale. Astfel, eliminăm complet folosirea gazelor”, spune Antoniu Panait, managing director Vastint România.

Anul trecut, capitalul social al unei filiale Vastint în România a fost majorat cu 105 milioane de euro.

Vastint România activează pe piața din România din 2008. Cu noile planurile de dezvoltare, compania va ajunge la un portofoliu de 150.000 mp de spații de birouri și comerciale. Dezvoltatorul este ativ în București, unde a finalizat proiectul de birouri Business Garden Bucharest.. Compania mai are și un teren de 48 de ha în zona Sisești din Capitală, acolo unde terenul se pretează pentru un proiect gigant de locuințe.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.