Accor a deschis cinci noi hoteluri în România în ultima perioadă, marcând un plus de 395 de camere

Accor a deschis cinci noi hoteluri în România în ultima perioadă, marcând un plus de 395 de camere

Grupul hotelier Accor a obținut în 2023 o creștere a veniturilor pe cameră disponibilă și o rată de ocupare ridicată în România. Patru noi hoteluri au fost deschise în țară anul trecut și urmate de încă unul la începutul anului 2024.

Cea mai recentă apariție în portofoliul Accor din România este ibis Styles Sibiu Arsenal, un hotel nou cu 73 de camere în Sibiu, lângă Parcul Sub Arini.

“Performanța Accor în România pentru anul 2023 constituie un semnal clar al prezenței noastre solide și al concentrării strategice pe această piață cheie. Pe parcursul anului trecut, am obținut o creștere RevPAR – venitul per cameră disponibilă – de 16,7% și am menținut o rată de ocupare ridicată,” a declarat Frank Reul, VP – Development Accor Premium, Midscale & Economy Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece.
”Ne-am extins portofoliul cu cinci noi hoteluri, care au adăugat 395 de camere și au marcat o creștere de 22%. Printre inaugurări se numără Mercure Sibiu Arsenal, ibis Styles Pitești Argeș, ibis Styles Bucharest Airport și Mercure Conacul Cozieni. În 2024, am anunțat deja sosirea ibis Styles Sibiu Arsenal și așteptăm cu entuziasm debutul Swissotel Poiana Brașov în această primăvară.”

Accor deține în prezent 20 de hoteluri în România, cu 2.153 de camere.

La nivel global, compania a obținut anul trecut o EBITDA de peste 1 miliarde euro și o rată de creștere a veniturilor pe camera disponibilă de 23%, comparativ cu 2022.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.