„Ar fi trebuit să nu existe etajul nouă”. Ancheta în cazul apartamentelor din Ploiești vândute de mai multe ori continuă

„Ar fi trebuit să nu existe etajul nouă”. Ancheta în cazul apartamentelor din Ploiești vândute de mai multe ori continuă

Se extinde ancheta în cazul ansamblului imobiliar din Ploiești “White Tower”, unde o serie de apartamente ar fi fost vândute de mai multe ori cu complicitatea unui avocat și a trei notari.

Procurorii verifică acum și de ce blocul are mai mult cu un etaj față de cât era prevăzut în autorizația de construire, adică 30 de locuințe în plus.

Anchetatorii au făcut percheziții la Primăria Ploiești, la serviciul de control, la cel de autorizații, dar și în biroul arhitectei șefe. Nouă persoane au fost duse la audieri.

Procurorii suspectează că funcționarii ar fi comis o serie de falsuri în acte, folosite apoi la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară.

Florentina Ilioiu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești: „Ulterior, pentru intabularea imobilului cu sprijinul unor funcționari publici din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul urbanismului și cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepția lucrărilor de construcție pe care le-au folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară și la vânzarea apartamentelor respective.”

Dezvoltatorul a încheiat o serie de promisiuni și contracte de vânzare-cumpărare prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat bani pentru 24 de apartamente. Mai exact, 705.000 de euro, spun anchetatorii.

Pe de altă parte, încă de anul trecut, Primăria Municipiului Ploiești a dispus aducerea construcției la formă autorizată. Cu alte cuvinte, desființarea celor 30 de apartamente edificate ilegal.

Arhitectul șef al Ploieștiului: „Ar fi trebuit să nu existe etajul nouă compartimentat. Etajul ăsta trebuia să fie de 1.80 pentru că așa era etaj tehnic.”

În acest dosar amplu sunt cercetați dezvoltatorii: mamă și fiu, un avocat și trei notari, funcționari publici, dar și alte persoane.

Cercetările vizează infracțiunile de înșelăciune, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.