Bacolux Hotels a cumpărat hotelul Hefaistos din Covasna și ajunge la 1.700 de locuri de cazare. Care sunt planurile pentru noul hotel

Bacolux Hotels a cumpărat hotelul Hefaistos din Covasna și ajunge la 1.700 de locuri de cazare. Care sunt planurile pentru noul hotel

Hotelul Hefaistos din Covasna a fost cumpărat de familia Băzăvan din Craiova, cea care deține un portofoliu de hoteluri în Băile Herculane, Craiova și pe litoral. Cu noua achiziție, portofoliul companiei ajunge la 1.700 de locuri de cazare.

Familia Băzăvan din Craiova, care deține Bacolux Hotels, o companie cu capital 100% românesc și cu o experiență de 30 de ani în industrie, a cumpărat Hotelul Hefaistos din Covasna cu peste 2,32 de milioane de euro, potrivit informațiilor Economica.net. Închis în 2016, hotelul va fi renovat și deschis anul acesta, ne-au transmis reprezentanții companiei. Anul trecut, Bacolux Hotels a avut afaceri de 12 milioane de euro.

„După modernizare, hotelul urmează să fie certificat la 3 stele, iar dacă totul va decurge conform estimărilor noastre, deschiderea o preconizăm în acest an. Ne dorim ca acesta să beneficieze de funcționare tot timpul anului și suntem pregătiți în acest sens să ne adaptăm în timp real la cerere”, au declarat pentru Economica.net reprezentanți ai companiei.

Covasna beneficiază de o multitudine de resurse naturale cu efecte pentru sănătate, mai spun reprezentanții companiei, care își doresc să pună cât mai bine în valoare aceste resurse.

„Ne bucurăm că această nouă locație încorporează mofete în amplasamentul său și de faptul că beneficiază de grădini spațioase ce permit realizare mai multor facilități de agrement”, mai spun reprezentanții Bacolux.

Interviurile de angajare pentru noua locație Bacolux au fost deja demarate, iar compania e deschisă și la tinerii la început de drum, pentru care sunt pregătite programe de formare, pentru a-și putea susține o carieră în industria ospitalității.

Hefaistos CM a vândut hotelul cu același nume din Covasna, pe care încearcă să-l vândă încă din 2017, când cerea 4,1 milioane de euro pe el.

Societatea este dețină în proporție de 99,82% de către Uniunea Națională a Cooperativei Meșteșugărești UCECOM, iar restul părților sociale de mai multe persoane fizice. În 2022, firma a avut afaceri de 2,9 milioane de lei și o pierdere netă de 1,32 de milioane de lei.

Restaurant Bacolux S.R.L. este una dintre firmele deținute de familia Băzăvan din Craiova, care mai deține și hotelurile Diana și Afrodita din Băile Herculane, Craiovița din Craiova și Koralio din Eforie Nord. Acționari în firmă sunt Contanța și Marian Băzăvan, fiecare cu participații de 26% și Florin-Victor și Marius-Claudiu Băzăvan, fii lui Marian Băzăvan, fiecare cu participații de 24%.

Fac obiectul tranzacției două corpuri de clădiri, A și B, cu cinci, respectiv patru etaje, dar și terenurile aferente hotelului, inclusiv cel pe care este construită Grădina de vară Eden.

Plata activelor se va face eșalonat, în patru tranșe a 25% din valoarea totală. 25% din sumă va fi plătită la semnarea contractului, iar restul până la șase, 12 și 18 luni de la semnarea contractului.

Bacolux Hotels Romania este un grup hotelier cu capital 100% românesc, în portofoliul căreia se mai află hotelurile Bacolux Afrodita Resort & Spa de patru stele, Băile Herculane, Bacolux Diana Resort de strei stele, Băile Herculane și Bacolux Craiovița Hotel & Events de trei stele din Craiova. Cu noul hotel, grupul ajunge la un portofoliu de 1.700 de locuri de cazare.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.