Care sunt cele mai bune locuri pentru investiții imobiliare și pentru obținerea celei de-a doua cetățenii

Care sunt cele mai bune locuri pentru investiții imobiliare și pentru obținerea celei de-a doua cetățenii

Printre multe criterii, două ar trebui să prevaleze pentru investitorii în proprietăți rezidențiale la nivel mondial, potrivit Forbes SUA. Primul este – desigur – să aleagă cele mai bune locații. Al doilea este posibilitatea de a obține o a doua cetățenie.

Poate cel mai bun ghid pentru investitori este Indexul Internațional al Imobiliarelor, care identifică și compară cele mai bune 20 de destinații globale pentru investiții imobiliare în 2024. Acest raport realizat de expertul imobiliar Ronan McMahon, fondator al Real Estate Trend Alert (RETA), și echipa sa, identifică piețele care oferă o combinație unică de valoare, potențial de creștere și calitate a vieții. Fiecare locație a fost evaluată cu atenție după zece criterii – inclusiv valoarea relativă, potențialul de venit, calitatea vieții și atracția internațională.

În plus, Indexul prezintă locuri care excelează în cel puțin două dintre aceste trei domenii: 1. raportul calitate-preț și potențialul de creștere (și, astfel, potențialul de apreciere puternică în viitor); 2. atractivitatea puternică pentru chiriași pe termen scurt și lung (pentru a oferi un potențial de venit din închiriere); și 3. calitatea excelentă a vieții în regiunea respectivă.

În ceea ce privește evaluarea unei locații din punct de vedere al cetățeniei sau al posibilității primirii permisului de rezidență, câteva ghiduri demne de luat în considerare sunt Henley and Partners, Nomad Capitalist sau Pace Passport Index. Potrivit Forbes SUA, imigrația investitorilor poate ajuta la schimbarea destinului indivizilor sau la creșterea unei regiuni, astfel încât mobilitatea internațională ar trebui încurajată.

Conform Indexului Internațional al Imobiliarelor, cele mai bune zece locuri din lume pentru investiții imobiliare împreună cu care se obține și cea de-a doua cetățenie sunt, în această ordine:

  • Los Cabos, Mexic
    Caminha, Portugalia
  • La egalitate: Riviera Maya, Mexic/ Rocha, Uruguay/ Estepona, Spania
  • Panama City, Panama
  • Medellín, Columbia
  • Guanacaste, Costa Rica
  • Silver Coast, Portugalia
  • Montpellier, Franța

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.